L’abstenció dels comuns frena l’acusació popular pels excessos policials en les protestes pel 14-O

El PSC s'alinea amb Cs, PP i Valls i critica que ERC i JxCat dubtin dels dispositius de Mossos i Policia Nacional

Els comuns finalment s’han abstingut i han tombat la petició d’ERC que demanava a l’Ajuntament que es personi com a acusació popular a les demandes més retllevats contra males praxis policials durant les protestes per la sentència de l’1-O. Els comuns han lluït més equidistància que mai i no han donat suport a la proposició, que ha caigut amb amb 15 vots a favor i 16 en contra. En la mateixa comissió de Presidència BComú també s’ha inhibit també de revocar la cessió del Palauet Albéniz i eliminar del nomenclàtor 14 noms borbònics.

[r:3]

El bipartit no només no ha votat unit, sinó que ha visibilitzat la posició clarament diferenciada sobre la tasca policial. El regidor Marc Serra ha defensat l’abstenció per prudència davant el poc temps transcorregut des dels fets –com ja havia avançat la vigília– però alhora ha marcat distàncies amb el seu soci de govern. Així, no ha tancat la porta a què l’ajuntament s’acabi personant contra la policia catalana i espanyola en casos clars de mala praxis, en contra del que ha defensat el PSC. “Encara és aviat, ens falta una mirada de conjunt i seria precipitat decidir avui alguna cosa al respecte”, ha argumentat.

Serra ha insinuat que la documentació que s’està reunint a partir de l’atenció psicològica i jurídica que ofereix el Centre Irídia apunta a què alguns manifestants van resultar ferits mentre protestaven “en actituds absolutament pacífiques o passaven per allà”. També ha retret als independentistes que “exigeixen molt a l’Ajuntament” mentre, segons ell, la Generalitat no ha mobilitzat ni un euro per atendre als afectats per les càrregues.

El regidor socialista Albert Batlle ha carregat amb duresa contra la petició d’ERC, que ha qualificat d'”escàndol”, i s’ha alineat amb la defensa aferrissada dels cossos policials que han fet Cs, PP i Manuel Valls. “No estem gens d’acord amb aquest missatge que les forces policials no són prou democràtiques: neguem la major! És un escàndol sentir que els Mossos no són prou democràtics!”, ha defensat Batlle. Ha acusat també als independentistes d’usar la policia per legitimar-se: “És l’argument que necessiten per vestir el relat de la seva situació política amb una repressió policial que no existeix”. 

Més informació

Comentaris

    Josep 20/11/2019 2:07 pm
    La denúncia de males praxis policials es porta fent des de l'endemà mateix de la sentència. A diferència del govern de la Generalitat, l'ajuntament ha donat suport jurídic i psicològic als ciutadans ferits en les protestes. Que ningú us espatlli un bon titular.

Nou comentari