El govern Colau veu “precipitat” personar-se ja contra les càrregues policials post-sentència

Marc Serra recorda a ERC que l'Ajuntament també va necessitar uns mesos per estudiar les càrregues de l'1O i avisa que aquesta vegada potser no s'agruparan les denúncies en una sola causa

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha avançat que el govern municipal “encara no ha decidit” si es personarà contra els presumptes casos de mala praxi policial durant les protestes per la sentència, com demanarà ERC demà a la comissió de seguretat. Els comuns han tret pit de la causa oberta contra les càrregues de l’1 d’Octubre i els republicans els demanen ara que facin el mateix per esclarir responsabilitats. A diferència dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional no ha obert cap investigació interna sobre les actuacions d’aquells dies. 

“Un ajuntament no es pot personar en totes les causes, tots els detinguts i tots els lesionats, ens ha sorprès la iniciativa i demà els hi respondrem”, ha defensat, a preguntes de la premsa. “Encara no estem en un moment en què poguem determinar en quines causes ens personarem i en quines no, el que està clar és que no ens personarem de forma automàtica perquè els fets són molt variats i tenim des de persones ferides fins a persones que presumptament han comès delictes, seria precipitat ara anunciar accions judicials”, ha argumentat.

Ha recordat que la personació contra les càrregues de l’1-O tampoc va ser immediata, sinó al febrer següent. Així, creu que “els terminis seran idèntics” aquesta vegada. Ara bé, ha advertit que aleshores “hi va haver una acumulació de totes les denúncies en una sola causa judicial” mentre que ara podrien dispersar-se les demandes en moltes causes paral·leles. “Encara no hem decidit de quina forma actuarem judicialment, però és probable que sigui diferent que l’1 d’Octubre”, ha conclòs.

Nou comentari