Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vueling cancel·la més d’un centenar de vols per la vaga d’Iberia d’aquest cap de setmana
  • CA

Vueling ha cancel·lat més d’un centenar de vols d’aquest dissabte i diumenge per la vaga del personal de terra d’Iberia a l’aeroport del Prat. Es tracta de vols amb origen o destinació a Barcelona i que connecten la capital catalana amb altres ciutats europees.

Els treballadors i la direcció no han arribat a un acord en les reunions de mediació que han mantingut al departament de Treball, de manera que l’aturada no s’ha desconvocat. Per aquest motiu, aquest dijous al vespre, el ministeri de Foment va dictar els serveis mínims, que obligaran a enlairar el 100% dels vols domèstics amb els territoris no peninsulars, el 54% dels serveis internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a 5 hores.

[r:1]

El personal de terra d’Iberia dona servei a 27 companyies a l’aeroport de Barcelona, per la qual cosa, el número de vols afectats podria ser de l’ordre de mil durant el termini previst de la vaga.

Els treballadors protesten perquè no tenen personal suficient per atendre el creixement de l’aeroport del Prat, que en el darrer any ha superat els 50 milions de passatgers i porta un ritme de creixement del 5%.

[r:2]

Segons fonts sindicals, el comitè de vaga va posar aquest dijous sobre la taula “la necessitat urgent d’estabilitzar l’ocupació” convertint tots els treballadors fixos a temps parcial a fixos a temps complet, i passar a fixos 400 eventuals, d’un total d’un miler d’eventuals. “Això solucionaria la majoria de problemes que pateix actualment la plantilla, com ara l’abús d’hores extraordinàries obligatòries o la reorganització de torns i horaris que permetrien a la plantilla d’Iberia Barcelona treballar en condicions dignes”, va assenyalar UGT en un comunicat.

Més notícies
La vaga d’Iberia afectarà 1.000 vols del Prat durant el cap de setmana, calcula Foment
Notícia: La vaga d’Iberia afectarà 1.000 vols del Prat durant el cap de setmana, calcula Foment
Comparteix
Els serveis mínims decretats en vols internacionals és del 54%
L’aeroport del Prat podria gestionar 90 milions de passatgers el 2030
Notícia: L’aeroport del Prat podria gestionar 90 milions de passatgers el 2030
Comparteix
La Cambra de Comerç de Barcelona proposa noves estratègies per augmentar la capacitat de l'aeroport més enllà de l'ampliació prevista pel 2026
L’aeroport del Prat va ser el segon d’Europa amb més retards l’any passat
Notícia: L’aeroport del Prat va ser el segon d’Europa amb més retards l’any passat
Comparteix
Des d'EasyJet expliquen que "sempre es prioritza la seguretat" i per això es provoquen retards i cancel·lacions
Aeroport de Barcelona: per què una terminal satèl·lit?
Notícia: Aeroport de Barcelona: per què una terminal satèl·lit?
Comparteix
El Prat està a punt de tocar el seu sostre de passatgers i Aena arriba tard i malament a la construcció d'una nova terminal
El Prat es consolida com a gran aeroport intercontinental
Notícia: El Prat es consolida com a gran aeroport intercontinental
Comparteix
Aquest any ha guanyat cinc noves rutes amb Amèrica i segueix tenint l'Àsia com a gran assignatura pendent

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Miriam a juliol 26, 2019 | 11:35
    Miriam juliol 26, 2019 | 11:35
    Un vergonya sempre rep el poble , una merda de país ,només es reprimeix i es jutja els que volen llibertat de Catalunya ,tot lo demés és un caos sense control.
  2. Icona del comentari de: odisea a juliol 26, 2019 | 15:18
    odisea juliol 26, 2019 | 15:18
    Estos de Iberia,siempre contra el Prat,porque no lo hacen en barajas,ahi les dan lo que quieren.Yo quiero volar desde el Prat donde quiera soy libre y no quiero pasar por barajas por pelotas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa