Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La vaga d’Iberia afectarà 1.000 vols del Prat durant el cap de setmana, calcula Foment
  • CA

El ministeri de Foment ha decretat que caldrà garantir un 54% dels vols internacionals durant la vaga que del personal de terra i manteniment d’Iberia prevista per aquest cap de setmana. Tenint en compte que Iberia dona servei a 27 companyies a l’aeroport del Prat, l’executiu en funcions calcula que el nombre de vols afectats estaria al voltant dels 1.000. 

Els serveis mínims anunciats per l’Estat, a més, concreten que s’hauran d’enlairar el 100% dels vols domèstics amb les illes Balears i les illes Canàries i un 32% dels peninsulars que tinguin una opció alternativa de transport que sigui inferior a cinc hores. 

Segons ha recollit l’ACN, el ministeri apunta que els serveis mínims busquen “comptabilitzar” l’interès general de la ciuatadana en un moment “d’alta demanda vacacional” amb el dret a vaga. En aquest cas, Iberia compta amb 2.700 treballadors que, a hores d’ara, mantenen la intenció d’aturar-se els dies 27 i 28 de juliol. 

Els treballadors protesten per la “sobrecàrrega” de treball i la manca de diàleg amb l’empresa, segons UGT. Els problemes que denuncia el sindicat són la falta de contractació estable i l’ús de treballadors temporals. Xifren el nombre de plantilla amb contractes definits en més del 50%. També critiquen l’ús “indiscriminat” de les hores extra obligatòries i que no s’han cobert les baixes mèdiques. A més, indiquen l’augment de l’estrès laboral. 

Més notícies
Fracassa la negociació d’Iberia amb els sindicats i es manté la vaga per al cap de setmana
Notícia: Fracassa la negociació d’Iberia amb els sindicats i es manté la vaga per al cap de setmana
Comparteix
La UGT acusa l'empresa d'"immobilisme" i de manca de voluntat negociadora
El personal de terra d’Iberia convoca una vaga al Prat l’últim cap de setmana de juliol
Notícia: El personal de terra d’Iberia convoca una vaga al Prat l’últim cap de setmana de juliol
Comparteix
Denuncia "sobrecàrrega" de treball i manca de diàleg amb l'empresa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa