Fracassa la negociació d’Iberia amb els sindicats i es manté la vaga per al cap de setmana

La UGT acusa l'empresa d'"immobilisme" i de manca de voluntat negociadora

Els sindicats mantenen la convocatòria de vaga del personal de terra d’Iberia per a aquest cap de setmana en no arribar a un acord amb l’empresa, segons han indicat fonts properes a la negociació. La companyia i els representants sindicals es van reunir per segona vegada aquest dimecres però la trobada va acabar sense acord.

[r:1]

En un comunicat, la UGT ha criticat l'”immobilisme de la direcció de l’empresa, negant la possibilitat de negociar amb el comitè d’Iberia Barcelona” i això “ha fet inviable qualsevol possibilitat de desconvocar la vaga”. Els treballadors protesten perquè no tenen personal suficient per atendre el creixement de l’Aeroport del Prat, que en el darrer any ha superat els 50 milions de passatgers i porta un ritme de creixement del 5%.

​La trobada d’aquest dimecres era la segona amb la mediació del Departament de Treball, que es va iniciar el passat dijous. La UGT ha explicat que el comitè de vaga ha posat sobre la taula “la necessitat urgent d’estabilitzar l’ocupació” convertint tots els treballadors fixos a temps parcial a fixos a temps complet, i passar a fixos 400 eventuals, d’un total d’un miler d’eventuals. Segons el sindicat, “això solucionaria la majoria de problemàtiques que pateix actualment la plantilla com l’abús d’hores extraordinàries obligatòries o la reorganització de torns i horaris que permetrien a la plantilla d’Iberia Barcelona treballar amb condicions dignes”. 

El comitè de vaga ha assegurat que l’empresa “està lliurant cartes de serveis mínims sense que hagin estat dictats per l’administració i sense haver-los comunicat al comitè de vaga” i ha afegit que “tampoc ha comunicat al comitè de vaga els vols protegits, contravenint la normativa”.

Amb tot, la UGT ha afirmat que no veu “cap ànim de negociar” per part de l’empresa i l’ha acusat de “vulnerar” els drets dels treballadors. “Lluny de rebaixar la tensió, està conduint la plantilla a una situació sense sortida que, en cap cas, el comitè de vaga voldria que conduís a la repetició de situacions d’altres anys en conflictes similars”, ha afirmat.

Més informació

Comentaris

    el mussol emprenyat 26/07/2019 7:49 am
    cap novetat, és el mateix de sempre. El mateix o menys personal,generalment mal retribuit i amb horaris infames, per fer el doble o triple de feina
    odisea 25/07/2019 4:34 pm
    Iberia aerolinea franquista ahora de los ingleses,que jamas vole con ella,ni volare,solo le interesa barajas.

Nou comentari