Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fracassa la negociació d’Iberia amb els sindicats i es manté la vaga per al cap de setmana
  • CA

Els sindicats mantenen la convocatòria de vaga del personal de terra d’Iberia per a aquest cap de setmana en no arribar a un acord amb l’empresa, segons han indicat fonts properes a la negociació. La companyia i els representants sindicals es van reunir per segona vegada aquest dimecres però la trobada va acabar sense acord.

[r:1]

En un comunicat, la UGT ha criticat l'”immobilisme de la direcció de l’empresa, negant la possibilitat de negociar amb el comitè d’Iberia Barcelona” i això “ha fet inviable qualsevol possibilitat de desconvocar la vaga”. Els treballadors protesten perquè no tenen personal suficient per atendre el creixement de l’Aeroport del Prat, que en el darrer any ha superat els 50 milions de passatgers i porta un ritme de creixement del 5%.

​La trobada d’aquest dimecres era la segona amb la mediació del Departament de Treball, que es va iniciar el passat dijous. La UGT ha explicat que el comitè de vaga ha posat sobre la taula “la necessitat urgent d’estabilitzar l’ocupació” convertint tots els treballadors fixos a temps parcial a fixos a temps complet, i passar a fixos 400 eventuals, d’un total d’un miler d’eventuals. Segons el sindicat, “això solucionaria la majoria de problemàtiques que pateix actualment la plantilla com l’abús d’hores extraordinàries obligatòries o la reorganització de torns i horaris que permetrien a la plantilla d’Iberia Barcelona treballar amb condicions dignes”. 

El comitè de vaga ha assegurat que l’empresa “està lliurant cartes de serveis mínims sense que hagin estat dictats per l’administració i sense haver-los comunicat al comitè de vaga” i ha afegit que “tampoc ha comunicat al comitè de vaga els vols protegits, contravenint la normativa”.

Amb tot, la UGT ha afirmat que no veu “cap ànim de negociar” per part de l’empresa i l’ha acusat de “vulnerar” els drets dels treballadors. “Lluny de rebaixar la tensió, està conduint la plantilla a una situació sense sortida que, en cap cas, el comitè de vaga voldria que conduís a la repetició de situacions d’altres anys en conflictes similars”, ha afirmat.

Més notícies
El personal de terra d’Iberia convoca una vaga al Prat l’últim cap de setmana de juliol
Notícia: El personal de terra d’Iberia convoca una vaga al Prat l’últim cap de setmana de juliol
Comparteix
Denuncia "sobrecàrrega" de treball i manca de diàleg amb l'empresa
El Prat es consolida com a gran aeroport intercontinental
Notícia: El Prat es consolida com a gran aeroport intercontinental
Comparteix
Aquest any ha guanyat cinc noves rutes amb Amèrica i segueix tenint l'Àsia com a gran assignatura pendent
El Prat tanca el millor mes de juny de la seva història
Notícia: El Prat tanca el millor mes de juny de la seva història
Comparteix
L'aeroport de Barcelona creix un 5,5% en el primer semestre i va camí d'un nou rècord
L’aeroport del Prat podria gestionar 90 milions de passatgers el 2030
Notícia: L’aeroport del Prat podria gestionar 90 milions de passatgers el 2030
Comparteix
La Cambra de Comerç de Barcelona proposa noves estratègies per augmentar la capacitat de l'aeroport més enllà de l'ampliació prevista pel 2026

Comentaris

  1. Icona del comentari de: odisea a juliol 25, 2019 | 16:34
    odisea juliol 25, 2019 | 16:34
    Iberia aerolinea franquista ahora de los ingleses,que jamas vole con ella,ni volare,solo le interesa barajas.
  2. Icona del comentari de: el mussol emprenyat a juliol 26, 2019 | 07:49
    el mussol emprenyat juliol 26, 2019 | 07:49
    cap novetat, és el mateix de sempre. El mateix o menys personal,generalment mal retribuit i amb horaris infames, per fer el doble o triple de feina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa