Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Prat tanca el millor mes de juny de la seva història
  • CA

L’aeroport de Barcelona-El Prat segueix la seva expansió imparable i ha tancat el millor mes de juny de la seva història després de superar per primera vegada els cinc milions de passatgers, el que suposa un augment del 6,2% respecte al mateix mes de l’any passat. Pel que fa al primer semestre, l’aeroport ha mogut gairebé 25 milions de viatgers i registra un creixement del 5,5%.

L’aeroport també ha batut dos rècords més aquest últim mes. El divendres 14 de juny, amb 1.153 operacions, va ser el dia amb més moviments de la història del Prat i va superar les xifres del maig del 2007, quan es van registrar 1.140 vols. També s’ha batut el rècord de viatgers transportats en un sol dia amb 186.140 passatgers, 5.000 més que l’anterior marca, establida el 19 d’agost de l’any passat.

Polèmica per l’ampliació

Les noves dades de rècord coincideixen amb el debat obert per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que vol pressionar el ministeri de Foment per limitar d’alguna manera el creixement de l’aeroport pel gran impacte ambiental que té sobre la ciutat. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Janet Sanz, ha avançat aquesta setmana que l’Ajuntament vol tenir més poder de decisió sobre les futures ampliacions del Prat i que esperen aconseguir una major interlocució amb l’Estat.

El ritme de creixement del tràfic de viatgers al Prat, que l’any passat va superar per primera vegada els 50 milions de passatgers, posa en perill l’operativa de l’aeroport, que té una capacitat teòrica de 55 milions de viatgers, una xifra que es podria assolir ja el 2020. El passat mes de març Aena va licitar l’assistència tècnica per a la redacció del projecte de construcció de la nova terminal satèl·lit, que començarà el 2021 o el 2022 i que no estarà llesta fins al 2026 amb la intenció d’ampliar la capacitat de l’aeroport fins als 70 milions de passatgers anuals.

Més notícies
Emirates anuncia una nova ruta entre Barcelona i Ciutat de Mèxic
Notícia: Emirates anuncia una nova ruta entre Barcelona i Ciutat de Mèxic
Comparteix
Serà un vol diari que connectarà Dubai amb Mèxic i farà escala a la capital catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa