Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’aeroport del Prat va ser el segon d’Europa amb més retards l’any passat

L’aeroport de Barcelona va ser el segon d’Europa en nombre de retards l’any 2018. Només el va superar el d’Amsterdam. Segons les dades explicades pel director general d’EasyJet a Espanya, Portugal i els Països Baixos, Javier Gándara, a l’aeroport barceloní més de la meitat dels endarreriments van ser conseqüència del mal temps, especialment a l’estiu. El màxim responsable de la companyia a la península ibèrica ha destacat, a més, que la pista del Prat va veure com augmentaven en un 61% dels minuts de retard dels vols per la gestió del trànsit aeri. 

Segons ha apuntat Gándara, el 2018 va ser un dels anys amb més afectacions d’aquest tipus tot i que no s’ha arribat als nivells del 2010, quan l’erupció d’un volcà a Islàndia va col·lapsar la circulació aeroportuària al continent europeu. En aquesta línia, el director general d’EasyJet ha destacat que quan hi ha inclemències climàtiques “sempre es prioritza la seguretat” i que això provoca les incidents amb els vols. Alhora, ha indicat que la meteorologia sempre és important en les cancel·lacions o els retards. En concret, és el primer motiu abans d’enlairar-se i el segon en la fase de vol. 

En la mateixa compareixença, l’expert i excap de predicció de l’Agència Estatal de Metereologia (Aemet) Ángel Alcázar ha pronosticat un estiu diferent al del 2018, que “va ser singular”, segons les declaracions recollides per Europa Press. Alcázar també ha destacat com el canvi climàtic afectarà a l’aviació, perquè canviarà el “règim general de circulació dels vents i les corrents”.

 

Més notícies

L’aeroport del Prat inaugura una nova connexió amb Toronto

Notícia: L’aeroport del Prat inaugura una nova connexió amb Toronto
Comparteix
Incrementa un 10,3% els seients oferts a Amèrica del Nord amb tres freqüències setmanals entre el 25 de maig i el 21 d'octubre
Notícia: L’aeroport del Prat inaugura una nova connexió amb Toronto - Mobile

Aeroport de Barcelona: per què una terminal satèl·lit?

Notícia: Aeroport de Barcelona: per què una terminal satèl·lit?
Comparteix
El Prat està a punt de tocar el seu sostre de passatgers i Aena arriba tard i malament a la construcció d'una nova terminal
Notícia: Aeroport de Barcelona: per què una terminal satèl·lit? - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa