Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de Sant Antoni segueixen preferint que el trànsit torni a la ronda

La Plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni s’ha pronunciat sobre el projecte de l’Ajuntament de Barcelona per retirar el paviment de la desapareguda carpa del mercat provisional que continua sobreposada sobre la ronda i que es substituirà per una plataforma on no es permetrà la circulació de trànsit privat. L’entitat -crítica amb la inseguretat que assegura que hi predomina i el mercat de la misèria que s’hi instal·la- ha afirmat aquest divendres que accepta la proposta que l’equip de govern ha revelat aquesta setmana, tot i que insisteix que preferiria que el tram es torni a obrir a la circulació de vehicles.

A grans trets, la reforma consistirà en retirar la llosa, però el carrer no es reobrirà al trànsit, i la polèmica cobertura passarà a ser substituïda per una plataforma única. A espera de majors concrecions, es permetrà el pas de ciclistes i, de dilluns a divendres, de busos i de vehicles de mercaderies per carregar i descarregar en un horari limitat.

La plataforma ha celebrat la proposta de l’Ajuntament, anunciada aquest dijous, per remodelar definitivament la ronda de Sant Antoni i que la llosa que pavimenta la via es retiri entre el pròxim novembre i el gener de 2023. “Estem contents que, per fi, el projecte de la ronda es desencalli després de tants anys”, han explicat aquest divendres en un comunicat, recollit per Europa Press. Alhora, han mostrat la seva alegria pel fet que sigui una solució definitiva i no provisional com les aplicades fins ara.

L’entitat matisa que segueix creient que la millor solució era el projecte proposat el 2018, mantenir la doble adreça per a autobusos i taxis, un carril de serveis en direcció muntanya i un doble carril per a bicis. La substitució de la llosa per una plataforma única que vagi d’una banda a l’altra de la ronda suposa descartar la proposta de 2018, que l’Ajuntament va ratificar en un ple i que sí que contemplava l’obertura de carrils de circulació.

Tot i això, diu entendre que el projecte anunciat ara recull les propostes plantejades i troba el consens necessari. Agraeix la implicació de tots els regidors de l’Ajuntament, independentment del seu color polític, perquè creu que sense el seu suport la llosa de la ronda “s’hauria quedat aquí perquè no hi havia data prevista per treure-la”.

Persones vulnerables

Des de l’associació també recorden que és “imprescindible” abordar la situació de les persones vulnerables de la zona. Alerten que estaran atents a com avança el projecte, per veure si es compleixen les propostes i els terminis d’execució. El govern municipal ha dit que confia que el projecte contribueixi a millorar l’estat de la via, però recalca que l’urbanisme no resoldrà els problemes que s’han fet palès a la ronda Sant Antoni,

Quant al calendari, l’Ajuntament calcula que la llosa es comenci a retirar el pròxim novembre i que cap al gener de 2023 ja s’hagi tret per complet. A partir d’aleshores, la ronda entrarà en uns mesos de provisionalitat mentre no arrenquin les obres per construir la nova plataforma única. L’adjudicació de les obres definitives de la futura ronda de Sant Antoni es resoldria l’abril de 2023. De complir-se els terminis, es preveu que les obres definitives comencin el juny de 2023.

Més notícies

Una falla tectònica rere Collserola

Notícia: Una falla tectònica rere Collserola
Comparteix
Dues notícies recorden la fràgil relació entre Barcelona i la resta de Catalunya
Notícia: Una falla tectònica rere Collserola - Mobile
La llosa de l'antic mercat provisional de Sant Antoni, a la ronda / MMP

Veto al cotxe en la plataforma que substituirà la llosa de Sant Antoni

Notícia: Veto al cotxe en la plataforma que substituirà la llosa de Sant Antoni
Comparteix
L'Ajuntament descarta reobrir la ronda de Sant Antoni al trànsit
Notícia: Veto al cotxe en la plataforma que substituirà la llosa de Sant Antoni - Mobile
Una hamburguesa de Burgr partida per la meitat / Instagram

Bungr, la primera hamburguesa que es cuina de camí a casa

Notícia: Bungr, la primera hamburguesa que es cuina de camí a casa
Comparteix
Una nova hamburgueseria barcelonina trenca motlles amb una fórmula per mantenir calenta la carn
Notícia: Bungr, la primera hamburguesa que es cuina de camí a casa - Mobile
Ada Colau, en la compareixença a mitjans on ha anunciat la seva voluntat a ser reelegida per un tercer mandat al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona / Carles Martín (ACN)

L’oposició rebutja un tercer mandat de Colau, a qui acusen de mentir

Notícia: L’oposició rebutja un tercer mandat de Colau, a qui acusen de mentir
Comparteix
ERC, Junts, Ciutadans i Valents s'uneixen per criticar l'anunci de l'alcaldessa
Notícia: L’oposició rebutja un tercer mandat de Colau, a qui acusen de mentir - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a juny 03, 2022 | 21:57
    fat boy juny 03, 2022 | 21:57
    Les ambulancies, els bombers i els escombriaires que passin per on puguin.
  2. Icona del comentari de: Joan a juny 04, 2022 | 09:14
    Joan juny 04, 2022 | 09:14
    50 comerços volen que torni el trànsit, 5000 veïns No ho volem!

Nou comentari

Comparteix