Els foodies estan de sort. Les hamburgueseries estan de moda i proliferen pels carrers de la ciutat comtal: a més de les cadenes americanes, com ara l’exitós Five Guys, han sorgit durant els últims anys iniciatives com Goiko Grill d’influència basca, el gironí König, Hideout Burger, Lomo Alto & Lomo Bajo, la gurmet Royale, el Bar Centro o Oval. Totes elles, singulars i atractives, han tingut un èxit indiscutible. 

Això no obstant, qui hagi demanat una hamburguesa a domicili alguna vegada sabrà que aquests temples de la carn encara no han trobat la fórmula per fer arribar l’hamburguesa a les llars sense que aquestes es refredin massa pel camí. O no ho havien aconseguit, almenys, fins ara. Ha arribat a Barcelona la primera hamburguesa que es presenta a la porta de casa i sembla tot just sortida del forn, és gràcies al mètode revolucionari de Bungr. Ha ideat un sistema antirefredaments i tan segurs estan de la rendibilitat de l’enviament a domicili que ni tan sols plantegen la possibilitat de menjar-les in situ. 

Segons expliquen els propietaris del negoci al seu compte oficial d’Instagram, les seves burgers “se segueixen cuinant des que surten del forn fins que arriben a la taula”.  Un concepte que, asseguren, “ha arribat a Barcelona per a quedar-se”. Certament, des que va obrir a mitjans de febrer, Bungr ha enamorat a la crítica. 

La recepta màgica de la burger

El secret de la marca és el pa de cristall que cobreix l’hamburguesa. Fet a base de farina i aigua i de consistència lleugera i elàstica, envolta tots els ingredients de l’hamburguesa, carn i toppings. Tancat el pa, com si es tractés d’una pizza calzone, es fica al forn durant quatre minuts a 300 graus i s’envia a casa del client. 

És aquest pa i la seva forma d’embolcallar l’hamburguesa el que permet que aquesta es cuini de camí al seu destí i que es mantingui calenta durant el trajecte. A més a més, el pa conté menys molla, el que fa que es concentri més el sabor. 

Una carta per a tots els gustos

No obstant, Bungr no discrimina sabors i va més enllà del plat estrella. Deu hamburgueses conformen la seva carta, que també inclou fingers de pollastre —els clàssics, però també a la BBQ i a la Mediterrània—,  i els sides, destacant la recent incorporació de les Patates Reixeta Fregides. 

També l’oferta d’hamburgueses, sempre amb ingredients de primera qualitat, s’amplia de mica en mica. L’última novetat és l’hamburguesa Trufada: una hamburguesa “Dry Aged”, de 150 grams, de vaca madurada, mozzarella, maionesa de trufa, pols de pernil i cibulet, tot envoltat al seu icònic pa de cristall. 

Els indecisos, si no, poden optar per “la clàssica”, amb formatge cheddar, ceba caramel·litzada i maionesa Bungr, o per “la nostra”, amb cheddar, bacon crispy i ceba deshidratada fregida. A la carta, també disposen de “La Jardinera”, que duu mozzarella, ceba, tomàquet, ruca i maionesa Bungr, la “Quatre Formatges”, amb cheddar, mozzarella, parmesà, formatge blau, mel de flors, cibulet picat i salsa Bungr, o “La Corral”, amb pernil ibèric i ou de gallina campera. 

Bungr té fins i tot una proposta per a vegans i vegetarians: la “Vegan”, amb hamburguesa de The Vegetarian Butcher, tomàquet, ceba, ruca i maionesa vegana.  No hi ha excusa per no donar una oportunitat —o repetir—, amb Bungr. 

No és d’estranyar, arribats a aquest punt, que les hamburgueses de referència hagin trobat en Bungr un digne competidor. Barcelona pot sentir-se orgullosa de dir que, en contraposició amb les cadenes americanes de menjar ràpid, s’ha consolidat com un territori d’hamburguesa gurmet.

Nou comentari

Comparteix