Una llicència de VTC per cada cinc de taxi a Barcelona

Les dades del ministeri de Foment indiquen que la proporció queda molt lluny de l'1/30 que volen els taxistes

Per cada llicència de VTC a la demarcació de Barcelona n’hi ha cinc de taxi. Són les últimes dades del ministeri de Foment, que a data de 4 de febrer compta 11.030 llicències de taxis i 2.284 de VTC a la província. Al conjunt de Catalunya, hi ha 12.591 llicències de taxi i 2.420 de VTC.

Aquestes xifres indiquen que s’està molt lluny de la proporció d’1/30 –una llicència de VTC per cada 30 de taxi– que reclamen els taxistes i que recull un decret del ministeri de l’estiu passat –després de la primera gran vaga de Barcelona– sobre el qual pesa una moratòria de quatre anys. 

Tot i així, la proporció és molt més desfavorable als taxistes a Madrid, on les mobilitzacions de taxistes encara no s’han acabat perquè, a diferència del que va fer la Generalitat, la Comunitat de Madrid es nega a fer un decret que imposi la precontractació als VTC.

En total, a la comunitat de Madrid hi ha 15.588 llicències de taxi i 6.632 de VTC: una de VTC per cada 2,3 taxis.​ 

A més a més, en ple conflicte per l’enfrontament entre els dos sectors, a Madrid encara s’han donat 73 noves llicències de VTC durant el mes de gener i, a Catalunya, només dues més, segons ha dit el sindicat Élite Taxi.

Més informació

Nou comentari