TMB rectifica i posarà un bus llançadora entre Fondo i Clot durant el tall de la L1

TMB ha rectificat i ha anunciat que a partir del dijous 25 de juliol posarà en marxa un bus llançadora que cobrirà el trajecte entre les parades de Fondo i Clot que durarà fins el 30 d’agost, últim dia del tall de la L1 per obres. L’empresa pública ha justificat el nou dispositiu per “la menor mobilitat prevista” i la millora de “la capacitat de la rambla Onze de Setembre i del carrer de Dublín”.

Es preveu una disminució de la demanda de transport de la zona afectada de fins al 50% durant el mes d’agost en comparació amb els mesos d’hivern. D’aquesta manera, el tram Clot-Fondo passaria de 90.000 a 50.000 entrades diàries. Així mateix, la menor afluència de cotxes als colls d’ampolla del barri de Sant Andreu i a la rambla Onze de Setembre farà que el recorregut del bus es descongestioni.

Freqüència de 5-6 minuts

Per millorar l’aprofitament de la capacitat de transport del bus llançadora, també s’ha valorat afegir connexions per als usuaris amb origen o destinació a Torras i Bages, Trinitat Vella i Baró de Viver. Així, a partir del dijous el bus llançadora aniran des d’Onze de Setembre fins a Clor, passant per les estacions intermèdies de Fabra i Puig, la Sagrera i Navas amb uns intervals d’entre 5 i 6 minuts. A les hores de més demanda, es superposarà un servei especial entre Clot i Fabra i Puig que passarà cada 2,5-3,5 minuts els dies feiners.

Tot i això, TMB segueix recomanant les alternatives ferroviàries com el millor sistema per desplaçar-se entre Fondo i Clot, en especial la L9 de metro, que connecta la Sagrera amb Fondo en 13 minuts en combinació amb la L5.

Nou comentari

Més notícies

Els talls a les línies L2 i la L5 del metro s’afegeixen al de la L1 a partir de dissabte

La línia lila estarà aturada del 27 de juliol al 30 d'agost entre Paral·lel i Sagrada Família | La blava deixarà de funcionar entre Collblanc i Can Vidalet

Les obres de l’estació de metro Ernest Lluch partiran en dos la L5 tot l’agost

Un bus llançadora unirà Collblanc i Can Vidalet cada 2 minuts en hora punta | Els treballs permetran la posada en funcionament d'aquí dos anys

Comença el tall a la L1 del metro entre el Clot i Fondo que durarà dos mesos

TMB defineix les obres com "la renovació més important de via" i la més destacada dels "últims temps"

La L1 tancarà entre Clot i Fondo durant dos mesos per obres

El tram estarà sense servei entre el 29 de juny i el 30 d'agost