Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB detecta 293 tones de materials amb amiant i els retirarà en tres anys
  • CA

TMB ha acabat l’inventari d’elements amb fibrociment de la xarxa de metro i ha detectat 293,4 tones de materials de construcció amb amiant. L’empresa ha assegurat que es retiraran o s’aïllaran mitjançant un pla que durarà tres anys. Aquest inventari, contractat el 2017, és el pas previ a l’execució del pla de retirada dels elements amb amiant. S’ha trobat amiant en planxes, panells, tubs, canalitzacions i altres elements.

L’empresa ha explicat que des del 2006 ha retirat 108,7 tones d’elements amb amiant. Tenint en compte tant el material present com el ja retirat, el metro tenia 402,2 tones de fibrociment, el que representa un 0,007% del total existent a Catalunya, on hi havia 4 milions de tones el 2017, segons dades de l’Institut d’Estudis de la Seguretat recollides pel Consell de Relacions Laborals de la Generalitat que ha citat TMB.

Pla de retirada fins al 2022

Des de 2006, s’han eliminat i substituït 7.786 metres quadrats de planxes i panells amb amiant en 202 llocs –que sumen 93,3 tones– i 754 metres lineals de tubs i canalitzacions en unes altres 44 localitzacions –amb un pes d’11,3 tones–. Sobre les 293,4 tones que queden a la xarxa, TMB ha establert un pla que es desenvoluparà fins al maig de 2022 i tindrà un cost d’uns 5 milions d’euros, amb els quals es preveu retirar o tractar almenys el 95% del fibrociment existent.

Els elements que es troben enterrats o encastats, sense possibilitat d’accedir-hi sense unes obres de gran envergadura, s’ha previst encapsular-los, aïllar-los i senyalitzar la zona, ha detallat TMB. Entre les obres previstes per retirar material figura la rehabilitació de la coberta del taller de material mòbil de metro a la Sagrera –amb uns 3.000 metres quadrats de planxes de fibrociment–, una actuació de la qual s’està licitant la redacció del projecte constructiu amb la intenció que es pugui executar en 2020.

Més notícies
TMB frena la crisi de l’amiant i assegura que no se n’han detectat nous casos
Notícia: TMB frena la crisi de l’amiant i assegura que no se n’han detectat nous casos
Comparteix
L'empresa que gestiona el metro manté en 25 la xifra d'afectats tot i que remarca que no són greus
TMB retira amiant del metro quatre cops cada setmana
Notícia: TMB retira amiant del metro quatre cops cada setmana
Comparteix
L'empresa ha augmentat el ritme des de finals del 2018
Més de 7 milions d’euros per treure amiant del metro
Notícia: Més de 7 milions d’euros per treure amiant del metro
Comparteix
TMB licita un nou contracte per retirar aquesta substància i ja són 40 els encàrrecs d'aquest tipus que ha fet
L’AMB aprova un pla metropolità contra l’amiant amb horitzó 2028
Notícia: L’AMB aprova un pla metropolità contra l’amiant amb horitzó 2028
Comparteix
Jubilats de MACOSA-Alstom van demanar-ho fa més d'un any | La institució dona suport així de forma simbòlica a TMB, immersa en un conflicte laboral al metro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa