Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB va destinar 116 milions el 2019 per renovar la xarxa de metro i bus
  • CA

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va invertir el 2019 116,2 milions d’euros en les xarxes de metro i autobusos, així com en els sistemes tecnològics i de comunicacions de les àrees de negoci i de l’entorn corporatiu “amb vista a la millora del servei i l’aposta per la sostenibilitat”. L’empresa ha destacat en un comunicat que es tracta de la xifra més elevada del darrer decenni i supera un 20% la inversió de l’any anterior. Del total, 54,8 milions d’euros s’han invertit en la xarxa de bus, 45,7 en la de metro, 14,1 en l’àrea de tecnologia i 1,4 en altres departaments. L’objectiu, des del 2015, ha estat recuperar la renovació d’actuació per rejovenir les flotes i millorar l’eficiència energètica i la qualitat.

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha afirmat que de la mateixa manera que es demana a la ciutadania un esforç per desplaçar-se de manera més sostenible, les administracions i operadors també han de fer “el màxim esforç per oferir un transport públic de qualitat”. “Volem que els ciutadans tinguin amb TMB una alternativa per als desplaçaments diaris segura, fiable, còmoda i de la màxima qualitat”, ha afirmat.

La xarxa d’autobusos s’ha endut la major part de la inversió, que s’ha utilitzat per a renovar els vehicles. Això ha permès reduir la mitjana d’edat de la flota, que a finals de l’any passat se situava per sota dels nou anys per primera vegada des del 2014. Els nous vehicles adquirits són de propulsió híbrida i de gas natural comprimit per substituir unitats de dièsel i els de gas més antic. També s’han fet actuacions per electrificar cotxeres.

[r:1]

D’altra banda, s’ha rehabilitat íntegrament la línia 1 del metro entre les estacions de Navas i Baró de Viver, s’han remodelat instal·lacions, s’ha comprat maquinària i s’ha fet una gran revisió al funicular de Montjuic, entre d’altres.

Més notícies
La CGT denuncia que TMB ha tret del carrer més de 80 autobusos
Notícia: La CGT denuncia que TMB ha tret del carrer més de 80 autobusos
Comparteix
El sindicat afirma que només des de la cotxera d'Horta van deixar de sortir entre els dies 27 de gener i 1 de febrer 66 busos
TMB estudia obrir nous punts d’informació per reduir les cues a les oficines del metro
Notícia: TMB estudia obrir nous punts d’informació per reduir les cues a les oficines del metro
Comparteix
El canvi de tarifes del transport ha disparat l'afluència, perquè els descomptes per a aturats i famílies nombroses i monoparentals només a la finestreta
La Generalitat es compromet a reactivar les obres de la L9
Notícia: La Generalitat es compromet a reactivar les obres de la L9
Comparteix
Les primeres estacions, previstes a partir de l'any 2023 o 2024

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa