Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat es compromet a reactivar les obres de la L9

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat aquest dilluns que el Govern espera que les primeres estacions del tram central de la línia 9 del metro puguin estar operatives a partir de l’any 2023 o 2024. En la comissió parlamentària per detallar els pressupostos del Departament, Calvet ha afirmat que les obres podran començar a partir del 2022. Calvet ha comparegut a la comissió de Territori i Sostenibilitat per detallar el pressupost del Departament, del qual l’oposició ha lamentat que les dotacions per a les polítiques d’habitatge siguin insuficients.

El conseller ha explicat que tenir aprovats els pressupostos permetrà que es puguin reiniciar les obres gràcies al crèdit del Banc Europeu de 740 milions d’euros, ja que fins ara no hi podia optar ja que la Generalitat ha estat treballant amb pressupostos prorrogats. Calvet ha assenyalat que l’escenari és “complex” perquè ara disposen de dues tuneladores però només en funcionarà una i l’altra s’haurà de desmuntar. El fet que no s’aprovessin els comptes del 2019 pot fer que la línia no estigui plenament operativa fins el 2027, ja que les previsions de l’any passat era que el tram estigués enllestit entre el 2025 i el 2026.

Més notícies
Imatge d'arxiu de l'estació de metro Passeig de Gràcia | Adrià Lizanda

Una anti-carteristes denuncia una agressió al metro després d’assenyalar dos lladres

Notícia: Una anti-carteristes denuncia una agressió al metro després d’assenyalar dos lladres
Comparteix
Una noia de 22 anys s'hauria encarat a dos furtadors dins d'un comboi i aquests l'haurien perseguida fins a colpejar-la

La Zona Franca estrena la primera estació elevada del metro de Barcelona

Notícia: La Zona Franca estrena la primera estació elevada del metro de Barcelona
Comparteix
És la vuitena estació de la línia L10 Sud | La propera s'estrenarà d'aquí un any | Torra i Colau demanen a l'Estat més inversió en Rodalies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa