TMB demana un crèdit extraordinari de 95 milions per compensar la reducció de viatgers pel confinament

El consell d'administració del grup ha aprovat recórrer a un préstec per fer front als estralls de la pandèmia al transport públic

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha aprovat demanar un crèdit extraordinari de 95 milions d’euros per la reducció d’ingressos a causa del confinament. El grup d’empreses que gestiona el transport públic de la capital catalana farà servir els diners extra “per fer front a necessitats financeres a curt termini arran del descens dels ingressos tarifaris”, segons avancen fonts de TMB al TOT Barcelona.

La decisió ha estat comunicada aquest migdia als sindicats en una reunió extraordinària. Abans, el consell d’administració ha aprovat tirar endavant el crèdit per compensar la reducció de viatgers.

TMB ha deixat d’ingressar uns 30 milions d’euros mensuals per la davallada de validacions al transport a causa de la quarantena.

La CGT ha informat en un comunicat posterior a la reunió que el crèdit es demanarà a sis entitats financeres i que els diners s’invertiran en la xarxa de bus i metro. La formació desconfia del crèdit perquè, ha avisat, podria comportar l’obligació de fer retallades a l’empresa.

Més informació

Nou comentari