El transport públic deixa d’ingressar 30 milions d’euros al mes per la reducció de viatgers

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón (PSC), ha xifrat aquest migdia en 30 milions d’euros mensuals el forat d’ingressos que deixa el coronavirus en el transport públic de la ciutat. Aquesta dada, però, només correspon a la reducció de les validacions de passatgers. Els desplaçaments en transport públic s’han reduït entre un 90 i un 95% per la pandèmia. 

Les pèrdues en ingressos per a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l’operador del metro i el bus de la capital catalana, se sumaran als costos que, malgrat l’estat d’alarma, han de seguir assumint. És el cas, per exemple, del pagament a proveïdors, segons ha detallat Alarcón. Per tant, i segons ha avançat la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, el forat a TMB serà més gran. 

Per tot plegat, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que pressionarà perquè el transport públic estigui inclòs en el fons de rescat Covid-19 impulsat per l’Estat. 

Mentrestant, el consistori farà canvis ​en la xarxa de bus per adaptar la mobilitat en la fase de desconfinament i dificultar els contagis.

Nou comentari

Més notícies
El carrer Consell de Cent quedarà així / Ajuntament de Barcelona

Barcelona elimina carrils de cotxe i n’afegeix per a bicis per evitar contagis

Suma 12 quilòmetres per a vianants i 21 per a bicis per garantir la distància física
Imatge d'arxiu d'un home sortint del metro / Europa Press (David Zorrakino)

Creix un 24% els usuaris del metro la setmana que se suavitza el confinament

Metro i Bus segueixen utilitzant-se menys que un dia equivalent de l'any passat