Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 74% dels vehicles ja ha tornat de Setmana Santa a l’àrea de Barcelona

La gent ja torna. El 74% dels vehicles ja ha tornat de Setmana Santa a l’àrea de Barcelona. Són 423.000 automòbils que han donat per acabades les vacances, en entrar de nou en aquesta zona entre les 12.00 hores d’aquest diumenge i fins les 16.00 hores d’aquest dilluns, segons dades del Servei Català de Trànsit. En total, s’esperen 570.000 desplaçaments.

L’operació tornada de Setmana Santa està provocant per ara retencions sobretot a l’AP-7, on s’han registrat 33 quilòmetres de retencions cap a Barcelona entre Maçanet de la Selva i la Roca del Vallès. Al tram sud de l’autopista hi ha hagut fins a 15 quilòmetres de caravana al Vendrell i 12 a l’Ampolla. Hi ha hagut cues menors durant el vespre a la N-II a Tordera (Maresme) i a la N-340 a Tarragona i al Vendrell. Segons Trànsit, les retencions han sumat 123 quilòmetres cap a les 20.00 hores, mentre que el 2018 van ser 144,7 quilòmetres.

Retencions en l’operació sortida

Aquest divendres, la circulació era fluïda a les sortides de Barcelona, en l’anomenada operació sortida, però es produïen retencions i aturades en algunes vies pròximes a la ciutat, tant en direcció nord com en sentit sud. Trànsit va informar que aquest divendres s’havien registrat retencions en un tram de 19 quilòmetres de l’AP-7 entre Sant Cugat del Vallès i Sant Sadurní d’Anoia, i en un altre de cinc quilòmetres entre Vilafranca del Penedès i Santa Margarida i els Monjos. La congestió va ser intensa en un altre tram de la mateixa via, entre Montornès del Vallès i la Roca, on s’havien acumulat una cua d’uns 14 quilòmetres, que s’havia reproduït en uns sis quilòmetres més endavant, fins a Vilalba Sasserra.

També s’avia generat quatre quilòmetres de congestió als carrils per accedir des de la B-23 a l’AP-7 a Parets del Vallès. També hi va haver dificultats per incorporar-se a l’AP-7 a través de la C-60 a la Roca del Vallès i des de la B-23 al Papiol en sentit Tarragona.

En sentit Tarragona, s’havien acumulat set quilòmetres de circulació intensa a l’AP-7, al voltant de Martorell, i 4,5 quilòmetres en les immediacions de Vilafranca del Penedès. A la B-30, a l’alçada de Martorell, també s’havien produït embussos en un un petit tram.

La circulació també anava molt carregada als túnels del Garraf, on ha calgut regular el trànsit. Les vies alternatives per evitar els túnels també estaven plenes entre Viladecans i Sitges. S’havien format una cua compacta amb 10 quilòmetres i aturades intermitents a la C-32 entre Sant Boi de Llobregat i Sitges. Al cantó nord de la mateixa via, la circulació també havia sigut complicada entre Mataró i Palafolls en sentit Girona.

Accidents durant l’Operació Sortida i Tornada

“En la primera Setmana Santa després de la pandèmia, volem que la gent surti però volem sobretot que torni“, ha advertit el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel. En aquest sentit, ha recordat que els mesos que portem de 2022 ha pujat la sinistralitat mortal, en especial gener i febrer i probablement abril també serà mes de repunt. Així, ha apel·lat a “la responsabilitat i prudència de la ciutadania en un període on preveiem una mobilitat molt elevada, similar a l’etapa prepandèmica”.

Més notícies
Trànsit a Barcelona / Jordi Play

Retencions en l’operació sortida tot i sortir menys vehicles de Barcelona

Notícia: Retencions en l’operació sortida tot i sortir menys vehicles de Barcelona
Comparteix
Complicacions a l'AP-7 per enllaçar amb la costa, tant en sentit Girona com en direcció a Tarragona
Notícia: Retencions en l’operació sortida tot i sortir menys vehicles de Barcelona - Mobile
Retenció a la ronda Litoral en una imatge d'arxiu / Cedida

Operació Sortida i Tornada de Setmana Santa: horaris, carreteres i controls

Notícia: Operació Sortida i Tornada de Setmana Santa: horaris, carreteres i controls
Comparteix
Més de mig milió de vehicles es desplaçaran durant un marge de 24 hores i pot haver retencions
Notícia: Operació Sortida i Tornada de Setmana Santa: horaris, carreteres i controls - Mobile
Trànsit molt dens per l'operació sortida del pont de la Constitució, a la ronda de Dalt / David Cobo / ACN

Retencions a les sortides de Barcelona a l’inici del pont de desembre

Notícia: Retencions a les sortides de Barcelona a l’inici del pont de desembre
Comparteix
Circulació densa a les rondes a l'inici de l'operació sortida, quan s'espera que 485.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana
Notícia: Retencions a les sortides de Barcelona a l’inici del pont de desembre - Mobile
Encara queden 4 peatges a Catalunya ACN

Surts en cotxe aquest pont? Les autopistes on encara hauràs de pagar

Notícia: Surts en cotxe aquest pont? Les autopistes on encara hauràs de pagar
Comparteix
Quatre vies importants de Catalunya encara mantenen les barreres
Notícia: Surts en cotxe aquest pont? Les autopistes on encara hauràs de pagar - Mobile

Nou comentari

Comparteix