Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Operació Sortida i Tornada de Setmana Santa: horaris, carreteres i controls

La primera Operació Sortida de Setmana Santa sense restriccions per la Covid-19 preocupa al Servei Català del Trànsit. Després de la primera fase el cap de setmana passat, es preveu que surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona el gruix dels vehicles que deixen la capital el llarg pont festiu. Per mitigar retencions i sobretot evitar accidents, les autoritats catalanes han difós consells i dades clau per alertar els conductors.

Dates i horaris de l’Operació Sortida

Aquesta segona fase de l’Operació Sortida començarà dijous a les 15h i finalitzarà divendres a la mateixa hora. Trànsit preveu que en aquestes 24h deixin la metròpoli uns 370.000 vehicles.

Dates i horaris de l’Operació Tornada

L’Operació Tornada encara serà més contundent: de les 12h de diumenge a les 24h de dilluns s’espera el retorn a l’àrea metropolitana de Barcelona d’un total de 570.000 vehicles.

Carreteres de l’Operació Sortida i Tornada

Les vies que s’estima que concentraran més mobilitat són l’AP-7, la C-16, la C-17, la C-33, la C-35, la C-65, la C-31, l’A-2, la C-55, l’N-340 i l’N-145. A més de la fi de les restriccions que impedien l’any passat canviar de comarca, Trànsit alerta que enguany la ciutadania té moltes ganes de sortir: “Es pot produir un efecte descompressió de la pandèmia en la mobilitat”. S’hi suma que “la majoria d’autopistes tenen els peatges alliberats i això suposa un increment del trànsit de pas en aquests eixos viaris”, indica.

Pel que fa a destinacions, el Servei Català del Trànsit preveu una distribució equitativa cap a muntanya i platja a Catalunya, arran de les darreres nevades que permeten esquiar al Pirineu i el bon temps primaveral a la costa.

Accidents durant l’Operació Sortida i Tornada

“En la primera Setmana Santa després de la pandèmia, volem que la gent surti però volem sobretot que torni“, ha advertit el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel. En aquest sentit, ha recordat que els mesos que portem de 2022 ha pujat la sinistralitat mortal, en especial gener i febrer i probablement abril també serà mes de repunt. Així, ha apel·lat a “la responsabilitat i prudència de la ciutadania en un període on preveiem una mobilitat molt elevada, similar a l’etapa prepandèmica”.

Controls policials durant l’Operació Sortida i Tornada

Lamiel ha presentat aquest dimecres el dispositiu especial de trànsit per la segona fase de la Setmana Santa, juntament amb la Subdirectora general de Seguretat Viària, Anna Pintó, i el cap de la Divisió de Trànsit de Mossos d’Esquadra, Andreu González. Els Mossos d’Esquadra desplegaran 1.511 efectius i realitzaran 1.130 punts de control en vies de màxima mobilitat, secundàries i altres punts amb molta circulació.

S’adoptaran unes mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit en 200 quilòmetres de carreteres catalanes, amb l’objectiu d’augmentar la capacitat viària i millorar la fluïdesa de la circulació en la mesura del possible. Per exemple s’habilitaran carrils addicionals, per exemple un a l’AP-7 sud entre Vilafranca i el Papiol ja que “la desaparició peatges ha comportat un canvi de model” de mobilitat en aquesta artèria i ara s’hi solen produir retencions els diumenges.

Nou comentari

Comparteix