Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retencions en l’operació sortida tot i sortir menys vehicles de Barcelona
  • CA

L’operació sortida per l’inici de la Setmana Santa ha tornat a generar cues aquest Divendres Sant, tot i que han sortit menys vehicles de l’àrea de Barcelona que en el mateix període abans de la pandèmia. El Servei Català de Trànsit ha informat que 359.600 vehicles han abandonat l’àrea de Barcelona des de dijous i fins a les 14.00 hores d’aquest divendres, un 5,2% menys que a 2018 i un 7,4% menys si es compara amb 2017, dos anys en què la Covid encara no havia irromput.

Aquest migida, la circulació era fluïda a les sortides de Barcelona, però es produïen retencions i aturades en algunes vies pròximes a la ciutat, tant en direcció nord com en sentit sud. Trànsit ha informat que aquest divendres s’han registrat retencions en un tram de 19 quilòmetres de l’AP-7 entre Sant Cugat del Vallès i Sant Sadurní d’Anoia, i en un altre de cinc quilòmetres entre Vilafranca del Penedès i Santa Margarida i els Monjos. La congestió ha sigut intensa en un altre tram de la mateixa via, entre Montornès del Vallès i la Roca, on s’ha acumulat una cua d’uns 14 quilòmetres, que s’ha reproduït en uns sis quilòmetres més endavant, fins a Vilalba Sasserra.

També s’han generat quatre quilòmetres de congestió als carrils per accedir des de la B-23 a l’AP-7 a Parets del Vallès. També hi ha hagut dificultats per incorporar-se a l’AP-7 a través de la C-60 a la Roca del Vallès i des de la B-23 al Papiol en sentit Tarragona.

En sentit Tarragona, s’han acumulat set quilòmetres de circulació intensa a l’AP-7, al voltant de Martorell, i 4,5 quilòmetres en les immediacions de Vilafranca del Penedès. A la B-30, a l’alçada de Martorell, també s’han produït embussos en un un petit tram.

La circulació també anava molt carregada als túnels del Garraf, on ha calgut regular el trànsit. Les vies alternatives per evitar els túnels també estaven plenes entre Viladecans i Sitges. S’ha format una cua compacta amb 10 quilòmetres i aturades intermitents a la C-32 entre Sant Boi de Llobregat i Sitges. Al cantó nord de la mateixa via, la circulació també ha sigut complicada entre Mataró i Palafolls en sentit Girona.

Trànsit ha advertit de complicacions en les vies que connecten amb la costa, en especial a l’AP-7. En tot cas, pronostica que les principals dificultats podrien concentrar-se dilluns, quan milers de vehicles tornin cap a Barcelona i l’àrea metropolitana. Els responsables de Trànsit han demanat extremar la precaució i han apel·lat a la prudència dels conductors per evitar accidents.

Aquest dijous, 142.814 vehicles van sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona des de les tres de la tarda fins al vespre, en el que suposa la primera fase de l’operació sortida de Setmana Santa, segons va informar el Servei Català de Trànsit a l’ACN. La xifra representa un 9,5% menys que l’enregistrada en un èxode similar anterior a la pandèmia de la Covid-19. Des de Trànsit es constata que l’operació sortida s’ha avançat aquest cop, i que un gruix considerable de vehicles pot haver sortit entre dimecres a la tarda i dijous al matí.

Més notícies
L'església atrapa als turistes | Twitter
La Barcelona medieval torna a Netflix
Notícia: La Barcelona medieval torna a Netflix
Comparteix
La plataforma estrena 'Els hereus de la terra', la seqüela de 'La catedral del mar', que arribarà en català a TV3 el 2023
Dos aficionats de l'Eintracht celebren la victòria sobre el Barça a la sortida del Camp Nou / Xavi Hurtado
Fans de l’Eintracht embruten la Rambla després del caos al Camp Nou
Notícia: Fans de l’Eintracht embruten la Rambla després del caos al Camp Nou
Comparteix
Aficionats alemanys han llançat llaunes i restes de menjar al centre de Barcelona després dels incidents d'aquest dijous
Aficionats abandonen el Camp Nou abans d'hora durant el Barça-Eintracht / Xavi Hurtado
VÍDEOS | Aficionats del Barça, amenaçats i insultats al Camp Nou
Notícia: VÍDEOS | Aficionats del Barça, amenaçats i insultats al Camp Nou
Comparteix
Desenes de seguidors han abandonat l'estadi abans d'hora, molestos amb els seguidors de l'Eintracht de Frankfurt
Obres a les antigues bases dels equips de la Copa Amèrica a València / JR
El precedent valencià refreda l’expectativa de rèdits de la Copa Amèrica
Notícia: El precedent valencià refreda l’expectativa de rèdits de la Copa Amèrica
Comparteix
Investigadors llevantins van demostrar que els beneficis per a l'economia local són minsos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa