Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els sindicats acusen TMB d’atiar l'”escarni” al conductor acusat a Twitter
  • CA

El comitè d’empresa dels autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha expressat aquest dimecres el seu suport al conductor acusat per una mare a Twitter de negar-se a obrir la porta a les seves filles, de 18 i 12 anys, i dur-se-les presumptament contra la seva voluntat més enllà del final del trajecte de la línia H16. Abans que la companyia tanqui la investigació interna oberta sobre el succés, els sindicats que representen a la plantilla del bus expressen “indignació” per unes acusacions que titllen d'”infundades”. Carreguen en especial contra la regidora i presidenta de TMB, Laia Bonet, a qui culpen de “sumar-se a l’escarni públic, qüestionant el treball de tot el col·lectiu de conductors”.

Per la seva banda, TMB comenta al TOT Barcelona que està ultimant les indagacions per “objectivar el que va passar, en base a elements contrastables”. L’empresa confia a oferir els resultats aquest mateix dimecres, després de comunicar-los a la família que va exposar la queixa.

El comtè d’empresa ha exigit a la presidenta de l’empresa municipal “disculpes públiques”. Bonet va demanar perdó a la mare que va expressar públicament la queixa i va afegir en un tuit que no es permetria que un fet similar es repeteixi a la xarxa de bus.

En canvi, CGT ha revelat que el conductor afirma que les dues noies no van demanar parada, ja sigui per una distracció o perquè el polsador va fallar i no van comprovar que s’encengués el rètol d’avís. El sindicat defensa que, en aquests casos, el protocol obliga a no obrir portes fins a la següent parada i defensen que és el que va fer el treballador assenyalat. En canvi, la progenitora ha explicat que l’empleat va fer cas omís a les súpliques de les joves fins que van advertir-lo dient que trucarien a la seva família.

El comitè d’empresa sosté que la divulgació del cas “ha deixat el col·lectiu de conductors exposat i desprotegit davant de l’opinió pública i sense el suport de la direcció” de TMB. L’òrgan de representació del personal d’autobusos creu que la reacció de Bonet després que el succés es fes viral a xarxes socials no ha contribuït a “investigar els fets de forma parcial”. Els sindicats insten a la presidenta de la companyia pública a disculpar-se i a manifestar un “suport ferm al col·lectiu de conducció, per reparar els danys fets a la plantilla”. Alhora, UGT ha qualificat d'”indignant” la postura de la presidenta de TMB en l’afer.

Per altra banda, el comitè d’empresa creu que les respostes de TMB a comentaris a xarxes socials en què es qüestiona la feina dels conductors acaba “exposant-los públicament sense proves”. “Considerem que no s’han d’atendre reclamacions sobre la plantilla en cap xarxa social, sinó pels canals oficials”, han proposat els sindicats, que planteja que només es respongui “pels canals oficials”.

Més notícies
Vaga dels treballadors que fan d'informadors del Bus Turístic de Barcelona / Albert Cadanet (ACN)
Plaça de Catalunya, epicentre de la vaga dels informadors del Bus Turístic
Notícia: Plaça de Catalunya, epicentre de la vaga dels informadors del Bus Turístic
Comparteix
Els treballadors volen sortir de l'ERTO que arrosseguen fa any i mig perquè diuen que ja hi ha prou volum de feina
Treballadors de TMB revisen un autobús / Jordi Play
Un “error” fa que empleats del bus deixin de cobrar 25 milions d’euros
Notícia: Un “error” fa que empleats del bus deixin de cobrar 25 milions d’euros
Comparteix
TMB admet que ha pagat menys del previst al personal des de 2003 però només compensarà el deute de l'últim any

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 29, 2021 | 20:51
    Ricard desembre 29, 2021 | 20:51
    És temerari acusar sense aclarir els fets. La reacció sindical és lògica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa