Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Plaça de Catalunya, epicentre de la vaga dels informadors del Bus Turístic
  • CA

El centre de Barcelona ha acollit la protesta dels treballadors que fan d’informadors del Bus Turístic de la ciutat, una plantilla de 80 persones. A la plaça de Catalunya han volgut fer valer la seva reivindicació, en plena campanya d’hivern: sortir de l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que arrosseguen des de l’agost de 2020. Segons ells, ja hi ha prou feina perquè tots els empleats recuperin el volum de feina de sempre i, per descomptat, el sou complet. “Alguns treballadors estan fent hores extres i a altres se’ls modifica la jornada de treball; això vol dir que hi ha una càrrega de treball amagada i que no hi ha raons per continuar amb l’ERTO”, sosté el president del comitè d’empresa de Barcelona Bus Turístic, Javier Rodríguez, en declaracions l’ACN. A hores d’ara, estimen que el volum és l’equiparable a quan hi ha temporada baixa.

Amb l’ERTO vigent, expliquen a l’agència ACN, no perceben la totalitat del sou, consumeixen dies d’atur i veuen afectada la seva cotització a les arques públiques. Això fa que visquin amb incertesa absoluta sobre el seu futur. “Hi ha una falta de concreció que no ens permet tenir vida normal”, assegura Rodríguez, que diu que l’empresa que opera el servei, MagmaCultura, subcontractada per Turisme de Barcelona i TMB, “no està capacitada per gestionar un servei tan complex com el bus turístic” i exigeix “certeses”.

Els sindicats acusen l’empresa d’actuar amb “mala fe” i denuncien que dur a terme una gestió “negligent”, quant a prestacions del SEPE, altes i baixes de la Seguretat Social i errors en les tramitacions de nòmines, quitances i hores treballades de més.

També hi ha hagut peticions expresses a les administracions públiques, que gestionen Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Turisme de Barcelona. “Les forces que formen l’Ajuntament de Barcelona són d’esquerres i haurien de lluitar per evitar la precarietat en empreses subcontractades”, ha demanat el president del comitè d’empresa de Barcelona Bus Turístic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa