Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors del Bus Turístic, en vaga

Conflicte laboral al Bus Turístic de Barcelona en plena campanya de Nadal. Els informadors i informadores d’aquest servei estan cridats a la vaga des d’avui i fins el dia 30 pel sindicat CGT.

Segons ha explicat el sindicat en un comunicat, “les negociacions entre l’empresa MagmaCultura i el Comitè de Vaga del Barcelona Bus Turístic semblava que anaven en bona direcció en el seu primer acostament el dia 23, en el sentit d’esmenar els seus errors amb la plantilla d’Informadors en temes tan importants com la sortida de l’ERTO o el pagament d’imports pendents”. Però, afegeix el comunicat, aquest dilluns les coses es van tórcer.

“L’empresa va decidir que l’acta que va fer arribar al Comitè de Vaga i que aquest va modificar perquè el redactat no fos tan ambigu, quedés en paper mullat. S’han retractat de la majoria de millores cenyint-se a complir només els punts que, per llei, estan obligats a complir (lliurament de documentació segons art. 64 ET)”, diu el sindicat, motiu pel qual han cridat a la vaga.

Una vegada acabada la reunió, retala el sindicat, es va emplaçar tota la plantilla d’informadors -83 persones. a una assemblea virtual per a detallar-los els acords i demanar que els validin o no mitjançant una votació “a mà alçada”. El resultat d’aquesta assemblea va ser un sí a la vaga, que s’allarga fins el dijous 30 de desembre.

No és la primera vegada que els treballadors d’aquest servei van a la vaga per reclamar millores salarials. De fet, una de les aturades més sonades va ser l’any 2002, en ple mes d’agost i quan el turisme internacional a Barcelona es trobada en un dels seus moments més dolços. Les condicions laborals de la plantilla depenien aleshores d’una empresa concessionària que subcontractava el Patronat de Turisme -Professional Staff Human Resources- i estaven regulades pel conveni d’oficines i despatxos, que tenia les retribucions més baixes de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa