Conductors de VTC boicotegen un acte d’ERC, Bildu i BNG a Barcelona

Un centenar de treballadors han irromput a la presentació de la candidatura conjunta per a les eleccions europees, després que Uber i Cabify hagin deixat d'operar a la ciutat

Una protesta de treballadors d’empreses VTC han boicotejat aquest dissabte l’acte de presentació a Barcelona de la candidatura conjunta d’ERC, Bildu i BNG per a les eleccions europees. Un centenar de manifestants han irromput en l’acte, dies després que les plataformes Uber i Cabify hagin deixat d’operar a Barcelona en desacord amb el decret aprovat per la Generalitat i que introdueix limitacions al servei que prestaven.

Tot i que no han interromput els discursos, al final de la presentació han mostrat pancartes i cridat lemes com ‘Hi ha feina per a tots’, a més de recordar als assistents que han perdut el lloc de treball a causa de la regulació del sector. Una de les portaveus, Esther Blanc, ha destacat la “urgència” que la Generalitat no apliqui el decret i ha apel·lat al diàleg entre les parts incloent també als taxistes. “Hi ha hagut un ERO molt gran a Catalunya i no s’ha mogut ningú; si hagués estat una altra empresa més coneguda es mouria tothom”, ha criticat. “Unes 4.000 famílies anem al carrer i a ningú li importa”, ha afegit. 

El vicepresident de la Generalitat i dirigent d’ERC, Pere Aragonès, els ha saludat durant el seu discurs i els ha promès que el Govern seguirà treballant i “dialogant” amb les empreses de vehicles de lloguer amb conductor. També el candidat republicà a l’Alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall ha anat una mica més enllà i ha defensat que no s’ha sabut “reconèixer, respectar i regular de manera adequada” el conflicte.

Més informació

Nou comentari