Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Competència carrega contra el decret de les VTC de la Generalitat
  • CA

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha carregat avui contra el decret regulatori de les VTC aprovat pel Govern la setmana passada i l’ha justificat per la intenció de “mantenir l’statu quo del sector del taxi”. En un informe difòs avui l’òrgan independent de competència de la Generalitat ha dit del temps de precontractació de 15 minuts que va “contra els signes dels temps”. Juntament amb l’antelació amb què s’han de contractar les VTC, Competència ha alertat que l’eliminació per llei de la geolocalització prohibeix “injustificadament els avenços tecnològics”. 

[r:1]

En el document l’òrgan considera que les VTC com Uber i Cabify no han pogut fer una “competència efectiva” per les restriccions que les administracions han imposat – des de la proporció 1/30, que a Barcelona no es compleix, fins al temps d’antelació. A més, ha insistit que la regulació de l’activitat no està “suficientment” justificada i que perjudica als usuaris. “Aquestes mesures (…) perjudiquen als usuaris i tenen com a únic objectiu la limitació de la competència”, adverteix l’ACCO. 

“Els poders públics han apostat per limitar i condicionar en major mesura l’activitat dels operadors de VTC en lloc de procurar fer efectiva la transició cap a un model regulatori veritablement procompetitiu en el sector del transport de viatgers en vehicles de turisme”, rebla l’òrgan. A les administracions també les ha atacat per no unificar els registres electrònics a què les VTC s’hauran d’inscriure per controlar el seu servei. Això, prossegueix el document, suposa “la imposició de càrregues addicionals i excessives als operadors” ja que hauran de comunicar els trajectes al registre local, autonòmic i estatal. 

Élite Taxi veu “prevaricació” 

L’associació Élite Taxi, majoritària al sector, ha suggerit que l’ACCO comet un delicte de prevaricació amb aquestes consideracions i ha demanat la dimissió “immediata” dels membres “més destacats” de l’òrgan. Élite ha sostingut en un comunicat que Competència està defensant els interessos d’Uber i Cabify. 

Més notícies
Competència vol unificar la normativa dels taxis i les VTC
Notícia: Competència vol unificar la normativa dels taxis i les VTC
Comparteix
L’ACCO considera que les restriccions que pretenen imposar la Generalitat i l’AMB són “injustificades”
Els taxistes protagonitzen un ‘escrache’ caòtic a Competència
Notícia: Els taxistes protagonitzen un ‘escrache’ caòtic a Competència
Comparteix
La protesta sorpresa a la seu de l'ACCO s'equivoca d'adreça i deambula per dos edificis públics repartint bitllets falsos per "comprar voluntats com fan Uber i Cabify"
Els taxistes volen querellar-se contra el TSJC i contra Competència
Notícia: Els taxistes volen querellar-se contra el TSJC i contra Competència
Comparteix
L'advocat del sector, Elpidio José Silva, creu que es podrien haver comès delictes com la prevaricació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa