Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primer dia amb els patinets elèctrics prohibits al transport públic
  • CA

La prohibició de viatjar amb patinet elèctric al transport públic de Barcelona ja és una realitat. Aquest dimecres 1 de febrer ha entrat en vigor la normativa que durant almenys sis mesos impedirà que els usuaris puguin accedir amb els seus vehicles de mobilitat personal al metro, Rodalies, Tramvia i autobusos.

Cal recordar que aquesta decisió es va prendre a mitjans del passat mes de setembre en el marc del Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que va apostar per aplicar aquestes restriccions mentre s’estudien els possibles riscos d’aquesta activitat i quin ha de ser el seu ús al transport públic. Tot plegat, però, es remunta al mes de novembre, quan tres persones van resultar ferides lleus en incendiar-se un patinet elèctric a l’interior d’un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Boi de Llobregat.

Malgrat que el foc només va obligar a aturar la circulació del tren, evacuar els passatgers i retirar el comboi de les vies, des de l’ATM defensen que l’incident hauria tingut conseqüències molt més greus “en un tren ple i dins d’un túnel”. De fet, just l’estació anterior a Sant Boi és Cornellà, una estació soterrada, així com la resta de parades fins a la plaça d’Espanya de la capital catalana.

Quines són les sancions per incomplir la mesura

A partir d’aquest dimecres 1 de febrer, les persones que incompleixin la prohibició d’accedir amb patinets elèctrics al transport públic s’enfrontaran a sancions de fins a 200 euros. Tanmateix, aquesta no és la única mesura que afecta els conductors d’aquests vehicles de mobilitat personal. L’Ajuntament de Barcelona ja ha informat que a partir del pròxim mes d’abril serà obligatori portar casc per circular amb patinet per la capital catalana. El consistori ja ha començat els tràmits per modificar l’ordenança actual de circulació de vianants i vehicles. A més, els patinets hauran de dur timbre i llum, i quedarà prohibit circular-hi més d’una persona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní a febrer 01, 2023 | 10:08
    Barceloní febrer 01, 2023 | 10:08
    Els patinets son veïcles a motor i, per tant, han de complir el códi de circulació. Sense excepcions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa