Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Noves cancel·lacions per la vaga de Rynair en el dia més crític
  • CA

La plantilla de Ryanair ha reprès aquest dilluns la seva vaga per reivindicar millors condicions laborals. En ple punt àlgid de la temporada d’estiu a l’aeroport del Prat, l’aturada ha suposat quatre noves cancel·lacions de vols amb destí a Milà i Roma des de Barcelona.

A l’aeroport de Girona, en canvi, no s’han registrat noves afectacions. “Seguirem en vaga fins que l’empresa decideix asseure’s a negociar”, ha avisat la portaveu del sindicat USO a la companyia, Mónica Ortega, en declaracions a la premsa. Tal com ha reconegut, la terminal està sent la més afectada per les aturades, convocades fins al gener, perquè és on la plantilla està més cansada dels sous baixos i les irregularitats de l’aerolínia de ‘baix cost’.

Els treballadors no hi renuncien

“Nosaltres ens veiem forts, tenim moltes sentències guanyades i moltes denúncies posades”, ha avisat abans d’advertir que els treballadors no poden sobreviure a llocs com Barcelona sense arribar a cobrar el salari mínim molts més. “És insostenible”, ha reconegut Ortega abans d’apel·lar a la complicitat de la ciutadania.

Aquest dilluns quinze d’agost l’aeroport del Prat ha registrat una de les seves jornades de major activitat en el que portem d’estiu. Segons dades d’Aena, es preveuen 877 operacions, 258 amb origen o destinació en aeroports espanyols i 619 en terminals internacionals. Si es compara amb les dades del 2019, just abans de la pandèmia, l’activitat de la terminal catalana està al 81,8% del nivell previ a la pandèmia de Covid-19.

Aparcament infrautilitzat a la T2 de l'aeroport d'El Prat / Google Street View
Aparcament infrautilitzat a la T2 de l’aeroport d’El Prat / Google Street View

Reclamen un nou acord

Les peticions dels sindicats es basen a reclamar un nou conveni col·lectiu per la plantilla de Ryanair. Així mateix, USO ha denunciat quatre nous acomiadaments de treballadors en vaga, una mesura il·legal segons la legislació laboral vigent. Des dels sindicats també acusen l’empresa de desplaçar empleats i tripulació d’altres països per compensar els treballadors en vaga a Espanya.

“Tot això s’ha denunciat i documentat i s’enviarà a la inspecció de treball”, ha alertat Ortega. Així mateix, ha demanat tornar a les condicions salarials prèvies a la pandèmia, vint-i-dos dies de vacances a l’any, dies de lliure disposició i catorze pagues.

Més notícies
Edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) / Europa Press
La Universitat de Barcelona, de nou al rànquing de les millors del món
Notícia: La Universitat de Barcelona, de nou al rànquing de les millors del món
Comparteix
Harvard repeteix com a millor universitat del món
Un moment del pregó de Gràcia / ACN
Crítiques a l’escaqueig de Colau al pregó de Gràcia per evitar-se xiulets
Notícia: Crítiques a l’escaqueig de Colau al pregó de Gràcia per evitar-se xiulets
Comparteix
Usuaris a les xarxes socials consideren que és una falta de respecte pel barri que l'alcaldessa no estés a la inauguració de les festes
VTC en primer pla i taxis al fons, en una imatge d'arxiu / ACN
La via política, l’últim cartutx de les VTC per continuar a Barcelona
Notícia: La via política, l’últim cartutx de les VTC per continuar a Barcelona
Comparteix
La supervivència d'aquest servei depèn de l'aplicació d'una sèrie de pròrrogues o de l'anul·lació del nou decret de la Generalitat
El solar on s'alçava l'antic futbol de la Damm / Twitter
Quatre dels joves que vivien a l’antic camp de la Damm malviuen al carrer
Notícia: Quatre dels joves que vivien a l’antic camp de la Damm malviuen al carrer
Comparteix
La situació dels ocupants continua sent precària gairebé dos mesos després del desnonament de les instal·lacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa