Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Almenys sis vols cancel·lats en la segona jornada de vaga d’easyJet al Prat

La segona jornada de vaga dels pilots de la companyia easyJet ha deixat aquest dissabte almenys sis vols cancel·lats a l’Aeroport del Prat. En concrets, els trajectes afectats tenien com a origen o destinació les ciutats de Berlín, Nàpols, Newcastle, Ginebra o Londres.

Segons ha informat aquest dissabte el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla), el seguiment de la jornada de protesta ha estat avui del 100% entre els pilots de l’empresa suïssa i només s’han mantingut els serveis mínims acordats entre els representants dels treballadors, la companyia i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol.

Dos períodes més de vaga pendents a l’agost

Aquesta és la segona jornada de vaga que protagonitzen aquest agost els pilots d’easyJet. La previsió és que l’aturada del servei en protesta s’allargui també aquest diumenge i que durant la resta del mes d’agost es produeixin fins a dos períodes més de vaga de 72 hores cadascun. Les pròximes dates de mobilitzacions seran el 19, 20 i 21 d’agost i del 27 al dia 29.

Cal recordar que el motiu de la vaga és la negativa de la companyia suïssa a recuperar les condicions laborals que tenien abans de la pandèmia del coronavirus -tenint en compte la pèrdua de poder adquisitiu per l’actual situació d’inflació– i també la manca de diàleg per a la negociació del segon conveni col·lectiu de l’empresa.

Serveis mínims garantits

Per evitar el col·lapse del servei, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol ha establert uns serveis mínims del 61% per als vols amb base a Barcelona. Legalment, poden fer vaga aquells treballadors que tenen assignada una base permanent a alguns dels centres de treball on es convoca l’aturada, sense tenir en compte el lloc on passin la nit els dies de vaga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa