Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Laia Bonet es disculpa amb el conductor de bus acusat de retenir dues noies
  • CA

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha reconegut que el conductor de bus de la línia H16 va ser “injustament acusat” de retenir dues noies que haurien sol·licitat parada i no haurien pogut baixar.

En una entrevista per fer un balanç dels 100 dies que porta al capdavant de TMB com a presidenta, Bonet ha reconegut que va ser “injustament acusat”. Explica que ja ha parlat amb ell personalment per disculpar-se i per “animar-lo a seguir amb la bona feina que ha fet ja que té que tingui una trajectòria impecable de més de 20 anys a Bus”. La presidenta de TMB assegura que el tuit que va publicar “no va ser encertat”. Aclareix, però, que la denúncia pública de la mare feia referència a una qüestió que per a ella és clau: “La necessitat de garantir que dones i nenes se senten segures i protegides al transport públic”.

La disculpa arriba després que els treballadors hagin decidit, tal i com ha avançat el TOT Barcelona, que convoquen una jornada de vaga el 17 de febrer per demanar la seva dimissió, després de la polèmica generada per una dona que a través de Twitter va denunciar que un conductor de bus suposadament s’havia negat a deixar baixar del vehicle a les seves dues filles. El cas es va tancar amb una investigació on l’empresa pública va exculpar el treballador, un cop es van comprovar els fets. Abans que conclogués la investigació, però, la màxima responsable de TMB, la també tinenta d’alcalde Laia Bonet, va donar per vàlides les queixes de la usuària de Twitter. Un fet que ha encès els ànims entre la plantilla, on a poc a poc s’ha imposat la tesi que exigeix que Bonet deixi el seu càrrec.

Després d’investigar els fets, TMB va concloure que el conductor de l’H16 havia actuat segons el protocol. Els paràmetres tècnics analitzats van avalar la versió del conductor, que assegurava que ell les va deixar sortir a la primera parada després que les passatgeres ho sol·licitessin.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Patrick a gener 11, 2022 | 11:19
    Patrick gener 11, 2022 | 11:19
    Aquesta senyora és una altra víctima de Twitter. No ho entenc, sovint es tracten les anomenades "xarxes socials" com a xerrameca de taverna i en canvi massa sovint se li dona una "credibilitat" excessiva sense comprovar res prèviament i embolicant la troca amb missatges escampats de Twitter. El xofer de l'autobus de Barcelona es pot dir també que ha estat una víctima de les "xarxes socials". De la mateixa forma que no ens podem creure a ulls clucs qui crida més, tampoc ho podem fer a les "xarxes socials". Cal una nova forma de reaccionar, "protocols" i reaccions amb sentit comú abans d'acusar una persona o un col·lectiu al punt de mira d'algú mitjançant d'aquestes "xarxes". En aquest cas dues víctimes d'uns missatges, i les persones que van "promoure" i escriure els falsos missatges on son ?
  2. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a gener 11, 2022 | 13:40
    Guaita-que-fan-ara gener 11, 2022 | 13:40
    A la panxa del bou, Patrick, a la panxa del bou que no hi neva ni plou. Demostres que fas les teves càbales, com qui més qui menys, però hi han uns nivells (diguem-ne polítics) que no fan ni cas de la gent corrent. Capit-ho?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa