Demanen la dimissió de Bonet com a presidenta de TMB pel conflicte del bus

“Ha de ser destituïda del seu càrrec de manera fulminant”. És la petició que ha fet el sindicat CGT aquest dijous, després de saber que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha exculpat el conductor de bus acusat de no obrir les portes i deixar baixar a dues noies. “Les dades extretes de les eines de posicionament, els registres de l’obertura de portes del vehicle i l’accionament dels polsadors de sol·licitud de parada permeten confirmar-ho”, ha sentenciat l’empresa pública. La mare de les joves va denunciar els suposats fets a través de Twitter i ràpidament va haver-hi una onada de solidaritat. Una de les que va donar suport a la família va ser la mateixa presidenta de TMB, Laia Bonet. “Lamento molt la situació”, va dir el passat 27 de desembre. “No permetrem que un fet similar torni a passar al transport públic de la ciutat”, va assegurar.

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat encara no ha fet declaracions públiques sobre el fet, que ha generat una elevada alarma social. Sigui com sigui, la CGT ja ha demanat la seva dimissió per “les acusacions sense proves i el linxament públic” que va patir el conductor de bus. Segons el sindicat, aquests comentaris li han ocasionat un “enorme mal moral” que “ha pogut suportar gràcies al suport i la solidaritat de la seva família, amistats i companys de TMB”. “Coneixedors del que és l’ofici de conductor d’autobusos, hem cregut en el seu relat dels fets des del primer moment“, han afegit, a través d’un comunicat.

La CGT ha denunciat que diversos polítics no van respectar la presumpció d’innocència del conductor i van “sentenciar directament a un treballador”. La regidora i presidenta de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, va fer una piulada a Twitter on va demanar “identificar i expedientar aquesta persona de manera immediata”.

“Danys i perjudicis”

Per la seva banda, el president del comitè d’empresa i membre d’UGT, Miguel Ángel Arias, insta TMB a emprendre accions jurídiques contra la madre i “els que hagin injuriat a les xarxes socials” per demanar “danys i perjudicis”. “S’han dit coses molt grosses contra el conductor i contra el col·lectiu de conductors, que han quedat com uns psicòpates, i la imatge de l’empresa ha quedat pel terra”, observa.

El president del comitè no entra de moment a exigir la dimissió de Bonet com a presidenta de TMB. En aquest sentit, assenyala que els representants d’UGT han de valorar-ho encara després del comunicat que la companyia de transport públic ha difós aquest matí sobre els resultats de la investigació interna.

En tot cas, Arias assegura que requeriran “la dimissió de la presidenta o del conseller delegat” de TMB “si no es prenen accions jurídiques davant d’aquests fets”. Alhora, creu que l’empresa hauria d’expressar unes disculpes “més explícites” al conductor i als treballadors del bus després de la polèmica dels darrers dies.

Nou comentari