JxCat acusa Colau d’actuar de forma “autocràtica” pels canvis en la mobilitat

La regidora del grup municipal Francina Vila lamenta que no s'han consensuat les mesures

L’anunci dels canvis en la mobilitat que portarà el desconfinament a Barcelona ha provocat malestar en el grup municipal de JxCat. La formació, a través de la regidora Francina Vila, ha acusat el govern d’Ada Colau d’actuar “de manera autocràtica” perquè ha plantejat modificacions, com ara l’eliminació d’alguns carrils per a cotxes, de forma “unilateral” i “sense cap acord o consens amb els grups municipals”. La proposta que posa sobre la taula del govern municipal es presentarà al proper plenari.

“El govern Colau ha actuat de manera autocràtica i, aprofitant l’estat d’alarma, ha presentat mesures que afecten la mobilitat de la ciutat sense comptar amb els grups de l’oposició, ni les entitats dels sector o aquelles que puguin ser afectades per aquestes actuacions”, lamenta Francina Vila. 

La regidora de JxCat encarregada de Mobilitat ha apuntat que, malgrat tot, el seu grup considera que “aquesta situació és una oportunitat per reenfocar les polítiques de mobilitat”. Tot seguit, però, censura que s’hagi fet sense cap pacte ni diàleg. En aquesta línia, JxCat demana la convocatòria del Pacte per la Mobilitat per enfocar els canvis que portarà la desescalada de les restriccions per la pandèmia. El Pacte per la Mobilitat és un espai de participació format per associacions, entitats i administracions que serveix per teixir consensos. 

A més, la regidora de JxCat, que se suma a les crítiques a la proposta que van fer ERC i la plataforma Eixample Respira, exigeix que el govern municipal convoqui tots els grups municipals per “conèixer” l’abast de les mesures presentades ahir. En aquest sentit, es queixa que s’han assabentat dels detalls a través de la premsa. 

Més informació

Nou comentari