Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Janet Sanz avança en un fòrum que el Bicing es reobrirà “en els pròxims dies”
  • CA

El Bicing podria tornar-se a obrir en els pròxims dies. Ho va avanaçar la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, en un fòrum telemàtic al portal Ciclosfera. Fonts oficials de l’Ajuntament recorden que “de moment el servei de bicis públiques continua tancat per criteris sanitaris” i que “en el moment en el qual es produeixi una variació de la situació i de les recomanacions mèdiques en la qual no es desaconselli la seva reobertura, es tornarà a posar en marxa”. Però admeten que “s’està treballant amb l’Agència de Salut Pública per analitzar amb quines prevencions es podria reobrir, el més aviat possible”.   

Sanz es va participar ahir en un “webinar excepcional” de Ciclosfera. “Hem reunit els responsables de mobilitat de Barcelona, València, Sant Sebastià, Bilbao i Logronyo, al costat de l’Associació de Marques de Bicicletes d’Espanya, per debatre sobre el present i futur del ciclisme urbà enfront de la situació generada per la Covid-19”, deien els organitzadors.

En l’extens resum del seminari telemàtic que hi ha penjat a la seva web, s’inclouen frases de Janet Sanz com que aquests propers dies l’Ajuntament plantejarà “mesures per prioritzar la mobilitat sostenible, prioritzant carrils bici, voreres tàctiques més amples o repensar els talls de carrers. Es tracta d’anar innovant amb molta gestió tàctica, i mobilitzant pressupostos, per reconfigurar-lo. S’ha aturat tot, i el que es vulgui moure ara ha de tenir una opció sostenible per evitar un repunt de la contaminació o dels accidents de trànsit”. Cosa que la porta a afirmar, uns minuts després: “Avanço estratègies. Hem concretat amb l’Agència de Salut Pública com, en primer lloc, reobrir el Bicing, cosa que ens semblava súper important i en els pròxims dies hi haurà bones notícies i es farà amb la màxima seguretat. També estem reaccelerant una mesura importantíssima que era rebaixar la velocitat de la ciutat”.

Per a la tinent d’alcaldia, l’aposta pel Bicing s’emmarca en l’objectiu d’evitar que la pandèmia i la por al contagi faci que els ciutadans abandonin el transport públic per tornar al cotxe privat, una tendència que s’ha detectat a la Xina després del confinament i que Sanz adverteix que Barcelona no es pot permetre. “La ciutat no està preparada. Vull pensar que el treball col·lectiu que hem fet aquest temps, amb una ciutadania que no ens permet anar cap enrere, no caurà en el buit. Hi ha mesures concretes que cal començar a dibuixar”, explica. I afegeix: “Treballem en mesures concretes. Crec que l’àmbit metropolità és el clau, com connectar la ciutat amb la perifèria. Garantir una xarxa de carrils bici que siguin àgils i ràpids, que permeten fins i tot anar caminant, que la gent aposti per aquests mitjans si se’ls faciliten els accessos”.

Aquesta posició de Sanz col·lideix frontalment amb les exigències de la CGT, que ahir al matí ja advertia de les intencions de l’Ajuntament en un comunicat i subratllava els riscos sanitaris que implica reobrir el Bicing prematurament. A l’altra banda, molt més pròxims a les tesis de la tinent d’alcaldia, hi ha el Bicicleta Club de Catalunya (BACC), que proposa una xarxa extra –i, si cal, temporal– de carrils bici per fomentar l’ús d’aquest vehicle i evitar aglomeracions al transport públic. Esclar que, des del punt de vista de salut pública, és molt diferent utilitzar la teva bicicleta, particular, que un servei com el Bicing, on les bicicletes van de mà en mà.

Més notícies
Una estació del Bicing / Ajuntament
La CGT demana que el Bicing no es reactivi fins que acabi l’estat d’alarma i hi hagi “garanties”
Notícia: La CGT demana que el Bicing no es reactivi fins que acabi l’estat d’alarma i hi hagi “garanties”
Comparteix
El sindicat assegura que l'Ajuntament el vol reobrir "des del dia que el va suspendre" | Adverteix que la vida estimada del virus en una bicicleta és de tres dies
El partit d’Errejón reclama a Colau que reobri el Bicing
Notícia: El partit d’Errejón reclama a Colau que reobri el Bicing
Comparteix
Més País contraposa que l'Ajuntament al·legués directrius sanitàries amb la recomanació del ministre Illa d'usar la bicicleta
L’abonament del Bicing s’estén per compensar els dies de tancament
Notícia: L’abonament del Bicing s’estén per compensar els dies de tancament
Comparteix
L'Ajuntament anuncia que es perllongarà la validesa dels abonaments tants dies com estigui suspès el servei
Adéu temporal al Bicing | XFDC
L’Ajuntament anul·la el servei de Bicing pel coronavirus
Notícia: L’Ajuntament anul·la el servei de Bicing pel coronavirus
Comparteix
El servei de bicicletes compartit ha quedat totalment suspès des de les tres de la tarda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa