Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CGT demana que el Bicing no es reactivi fins que acabi l’estat d’alarma i hi hagi “garanties”

La CGT demana que no es reactivi el servei del Bicing “fins que no es doni per acabada l’alarma general decretada pel govern espanyol”. En un comunicat, el sindicat diu que l’Ajuntament de Barcelona vol reobrir-lo “des del dia després” de suspendre’l. “No té sentit reactivar un servei en què el gran percentatge d’usuaris no estan en actiu”, argumenten des de la CGT. A més, demanen que en tot cas no es reprengui el servei fins que no es pugui fer “amb les màximes garanties de seguretat”, tant per a treballadors com per a usuaris.
Al·leguen que el servei compta amb un gran nombre d’usuaris, “una àmplia majoria dels quals són estudiants i personal d’oficines, que en un gran percentatge es troben teletreballant o sense activitat”. Aquesta petició és just la contrària de la que va fer divendres el partit d’Íñigo Errejón.

Per altra banda, segons el sindicat, la vida estimada del virus en una bicicleta és de tres dies i no hi ha manera “material” de garantir una neteja i desinfecció de les 6.000 bicicletes i 424 estacions. A més, apunten, cada bicicleta l’utilitzen diàriament més de sis persones habitualment.

Per tot plegat, en el comunicat insisteixen en mantenir la paralització de tota activitat “no essencial” i rebutgen que “l’economia estigui per davant de la salut”.

El servei es troba inactiu des del dia 16 de març, quan es va suspendre “fins a nou avís” davant de la situació d’alarma generada pel coronavirus.

La decisió es va prendre d’acord amb els criteris de les autoritats sanitàries i en coordinació amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona i la Comissió de Seguiment de la covid-19 de l’Ajuntament de Barcelona. En aquell moment, el sindicat va aplaudir el “bon criteri” de l’ajuntament i la UTE Pedalem.

Més notícies

El partit d’Errejón reclama a Colau que reobri el Bicing

Notícia: El partit d’Errejón reclama a Colau que reobri el Bicing
Comparteix
Més País contraposa que l'Ajuntament al·legués directrius sanitàries amb la recomanació del ministre Illa d'usar la bicicleta
Notícia: El partit d’Errejón reclama a Colau que reobri el Bicing - Mobile

L’abonament del Bicing s’estén per compensar els dies de tancament

Notícia: L’abonament del Bicing s’estén per compensar els dies de tancament
Comparteix
L'Ajuntament anuncia que es perllongarà la validesa dels abonaments tants dies com estigui suspès el servei
Notícia: L’abonament del Bicing s’estén per compensar els dies de tancament - Mobile
Adéu temporal al Bicing | XFDC

L’Ajuntament anul·la el servei de Bicing pel coronavirus

Notícia: L’Ajuntament anul·la el servei de Bicing pel coronavirus
Comparteix
El servei de bicicletes compartit ha quedat totalment suspès des de les tres de la tarda
Notícia: L’Ajuntament anul·la el servei de Bicing pel coronavirus - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa