Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El partit d’Errejón reclama a Colau que reobri el Bicing
  • CA

Més País, l’escició de Podemos creada per Íñigo Errejón, reclama al govern d’Ada Colau que reobri el servei de Bicing tancat a l’inici de la crisi sanitària. “Amb bici guanyem tots”, defensen en un comunicat de premsa. El partit contraposa que l’Ajuntament de Barcelona al·legués directrius sanitàries amb la recomanació d’usar la bicicleta que ha fet aquest divendres el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

“No entenem que el servei públic de Bicing continuï tancat a Barcelona a diferència del que succeeix a altres grans ciutats europees com Londres, París o Berlín”, critiquen. Sostenen que en aquests països els governs han promogut aquesta modalitat de transport com a “mitjà més segur davant la pandèmia” i han eximit de pagament l’ús dels seus serveis públics de bicicleta.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ja va explicar fa setmanes que el tancament del Bicing obeïa a la impossibilitat de garantir la higiene completa de cada vehicle entre ús i ús. Va subratllar, a més, que els manillars s’agafen amb les mans i podrien ser una via de fàcil transmissió de la Covid-19. Més País demana que reobri el servei “d’una manera segura”, amb “higiene intensificada” i “un bon protocol d’ús”, com per exemple haver de fer servir guants.

Tot i que els desplaçaments en transport públic se situaven aquest divendres a l’entorn del 10% del total habitual en laborable, el partit d’Errejón creu que convé recuperar el Bicing per “alleugerir el volum de passatgers en autobús i metro”. “S’ha constatat que hi ha hores en què resulta impossible mantenir la distància de seguretat recomanada pels experts als vagons de metro”, defensen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa