Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament anul·la el servei de Bicing pel coronavirus
  • CA

El Bicing ha quedat totalment suspès des de les tres de la tarda. L’Ajuntament de Barcelona ho ha decidit seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l’objectiu de limitar la propagació de la COVID-19.

A partir de les 14:00 d’avui els usuaris ja no han pogut agafar bicicletes, entre les 14:00 i les 15:00 els usuaris han pogut anar retornant les bicicletes a les estacions, i a partir de les 15:00 hores el servei ja ha quedat totalment suspès. Aquesta mesura estarà subjecte a les indicacions que a cada moment emetin les autoritats sanitàries.

Més combois en hora punta

A nivell de transport públic, el metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) estan experimentant una davallada de passatge d’entre el 75 i el 80%. No obstant, aquest matí s’ha produït un fenomen inesperat al metro que ha desplaçat el comportament de la demanda, avançant l’hora punta una hora abans de l’habitual. Com a conseqüència d’això s’han produït situacions de concentració de persones entre les 6:00 i les 7:00 del matí, bàsicament a les línies 1 i 5. Degut a la situació de major demanda de la prevista, TMB incrementarà demà tota l’oferta possible a les línies de més afluència, la L1 i la L5 en aquesta franja horària i estudia la possibilitat de controlar l’accés a algunes estacions si es produeixen aglomeracions en moments puntuals.

Càrrega i descàrrega flexibilitzada

L’Ajuntament de Barcelona també vol garantir la mobilitat i l’estacionament pel subministrament de productes i la realització dels serveis essencials. En aquest sentit s’han pres mesures com flexibilitzar la càrrega o la descàrrega, a part d’aplicar també les mesures decretades per Estat i Generalitat en relació a l’eliminació de limitacions per tonatge dels vehicles o els torns de descans. Recordar que les àrees DUM només poden fer-se servir per a l’activitat que estan destinades.

Sense multes a la Zona Verda i Blava

Durant aquest període de restriccions, l’estacionament a l’Àrea Verda i Blava no es multarà. En aquesta situació d’excepcionalitat, l’objectiu és facilitar l’accés a treballadors de serveis essencials o per necessitats mèdiques. Finalment, els panells d’informació variable de la ciutat també incorporen missatges avisant de la situació de mobilitat restringida a la ciutat.

Més notícies
Un professional de l’aeroport del Prat dona positiu en coronavirus
Notícia: Un professional de l’aeroport del Prat dona positiu en coronavirus
Comparteix
Fa treballs administratius de suport als serveis mèdics i que no està en contacte amb el públic viatger
Una passatgera en un metro gairebé desert el pasast dissabte | AG
TMB diu que les fotos del metro ple “no són gens representatives”
Notícia: TMB diu que les fotos del metro ple “no són gens representatives”
Comparteix
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que les imatges del metro ple "preocupen"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa