Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB diu que les fotos del metro ple “no són gens representatives”
  • CA

TMB ha afirmat que les fotos del metro considerablement ple d’aquest matí en hora punta “no són representatives”. I és que el primer dia laborable amb l’estat d’alarma decretat ha agafat alguns passatgers del metro amb una situació contraindicada enmig de la pandèmia del coronavirus.

A través de les xarxes han circulat fotos de l’interior del metro on es podia endivinar que no hi havia la separació d’un metre entre les persones, ja que el comboi anava ple. Tanmateix i en declaracions al TOT Barcelona, TMB ha apuntat que aquestes fotos “no són gens representatives” de la quantitat de passatgers: “L’afluència és molt baixa”, han afegit. 

Les imatges del metro “preocupen”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que les imatges del metro ple “preocupen”: “Ens preocupen les imatges al metro. Cal intentar mantenir la política de distanciament social”, ha dit avui en la roda de premsa de l’assaig clínic que pretén combatre el coronavirus per tal de frenar la seva transmissió, una mesura complemetària al confinament domiciliari. 

Davant d’aquest escenari, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha insistit que el Govern exigeix el confinament domiciliari i que només es moguin de casa els treballadors de serveis bàsics. Per evitar imatges com les d’aquest matí, els operadors es reuniran per reajustar l’oferta. “Però necessitem que només es mogui qui s’hagi de moure” ha reiterat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Algunes de les fotos que han circulat a les xarxes han estat publicades pels propis usuaris.

S’espera una demanda molt baixa

Fonts de TMB han explicat a Europa Press que a les 10.30 hores ja no hi havia la mateixa afluència en el transport públic, i que esperen “una demanda molt baixa” durant els pròxims dies.

El servei de metro i bus de la ciutat mantenen tota l’oferta disponible, amb els horaris habituals, però aplicant les mesures de prevenció de contagis, com mantenir un terç de l’ocupació: “S’està prestant el servei amb els recursos disponibles, que no són els d’abans, perquè també afecta al personal”, han explicat.

TMB ha recomanat a la població no usar el transport públic i respectar les normes d’higiene, i asseguren que el seu servei també s’ha vist afectat pels aïllaments, com “ho està tota la població”.

Entre les mesures de prevenció aplicades des del divendres, es troba la suspensió de la venda de bitllets en els autobusos, els conductors no atenen els usuaris, i l’accés als autobusos es realitza per la segona porta, en lloc de per la primera, que es manté tancada en tot el recorregut.

Els punts d’atenció situats en la xarxa de metro estan tancats des del divendres a la tarda, i el servei d’informació i atenció al client es presten únicament de manera telefònica i telemàtica.

També s’han reforçat els serveis d’higiene i neteja en els vehicles i instal·lacions per a evitar els contagis, i s’ha suspès el bus turístic i el telefèric fins a nou avís.

Menys trens, més temps d’espera

El temps d’espera al metro és superior a l’habitual. En concret, els viatgers han d’esperar 5:40 minuts a les línies 1, 2 i 4. A la L3, el metro passa cada 4:50 minuts i a la L5 cada 4:36. El nombre de trens que circulen a cada línia també és inferior al normal. Habitualment uns 30 combois cobreixen cada línia, però avui oscil·la entre els 10 i els 21. El temps d’espera en hores punta es troba, de costum, al voltant dels tres minuts. A les línies automàtiques arriba fins als 6 o 7 minuts.

Més notícies
Un professional de l’aeroport del Prat dona positiu en coronavirus
Notícia: Un professional de l’aeroport del Prat dona positiu en coronavirus
Comparteix
Fa treballs administratius de suport als serveis mèdics i que no està en contacte amb el públic viatger
La Línia 1 del metro, en ple confinament
Metro més ple del que s’esperava en ple confinament
Notícia: Metro més ple del que s’esperava en ple confinament
Comparteix
Tot i l'estat d'alarma i el conseqüent confinament, centenars de persones han agafat avui el metro per anar a treballar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa