Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El servei de taxi, reduït al 20% mentre duri l’estat d’alarma
  • CA

A partir d’aquest dimecres 25 de març, només el 20% de la flota de taxis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) atendrà diàriament la demanda del servei la capital catalana mentre duri l’estat d’alarma. Així ho ha decretat l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), que d’acord amb la Resolució SLT/768/2020 del 24 de març, la Generalitat de Catalunya habilita els ens locals competents a determinar, si cal, una reducció en l’oferta de serveis de transport en el taxi. La normativa impulsada per l’IMET estableix que cada dia podrà sortir a treballar el 20% de la flota de taxis d’acord amb el número de finalització de les llicències.

Aquesta regulació anul·la les recomanacions dictades per l’IMET el passat 15 de març, que es limitava a proposar un altre sistema de torns i, en cap cas, imposar-lo. L’aprovació d’aquest nou sistema, segons l’IMET, respon a la forta baixada del passatge de transport públic i de taxi. Les últimes dades facilitades per l’òrgan metropolità apunten que la davallada dels serveis de taxi al carrer ha estat del 95% respecte a l’activitat habitual i del 85% en serveis a empreses.

Els taxistes podran demostrar la pèrdua d’ingressos

Una de les principals queixes d’aquests últims dies per part dels taxistes era, precisament, el fet que l’IMET havia imposat recomanacions en comptes de normes. “Sense una regulació obligatòria no podem demostrar que els nostres ingressos s’han reduït més d’un 75%, perquè la decisió de sortir a treballar depèn de nosaltres mateixos”, explicava aquest dimarts Cesc Roca, taxista i membre del sindicat Elite Taxi.

Precisament per aquest motiu l’IMET també s’ha afanyat a aplicar la nova normativa. Segons la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, establir un servei del 20% permetrà als conductors demostrar la pèrdua d’ingressos i, per tant, gaudir de les ajudes que va anunciar el govern espanyol per fer front a l’estat d’alarma. “L’objectiu és garantir el servei del taxi encara que sigui amb una menor oferta”, assenyala Alarcón.

Mesures complementàries

L’IMET també ha adoptat altres mesures d’immediata aplicació relatives a la neteja i a la desinfecció dels vehicles. Des de l’òrgan metropolità s’indica que, almenys un cop al dia, els taxistes netegin i desinfectin les superfícies i objectes de contacte freqüents com manetes de portes, recolza braços, cinturons o datàfons, entre d’altres. A més, es demana als conductors que compleixin amb les recomanacions de prevenció i higiene marcades per les autoritats sanitàries com són el rentat de mans o l’ús del gel hidroalcohòlic.

Tot i que alguns taxistes lamenten que l’administració encara no els ha proporcionat tots els materials necessaris per complir amb aquestes exigències, des de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que estan treballant amb tots els organismes perquè aquest arribi com més aviat millor. A banda, el consistori agraeix la “iniciativa” que han pres els taxistes per autoprotegir-se durant aquests dies.

Més notícies
La parada de taxis en un dels primers dies de confinament a l'Hospital del Mar | A.G
El taxi s’enfonsa: Cauen un 85% els ingressos pel coronavirus i denuncia que se sent “desprotegit”
Notícia: El taxi s’enfonsa: Cauen un 85% els ingressos pel coronavirus i denuncia que se sent “desprotegit”
Comparteix
Els conductors lamenten que l'Institut Metropolità del Taxi hagi emès recomanacions en comptes d'imposar normes
Recomanen dos passatgers per taxi com a màxim
Notícia: Recomanen dos passatgers per taxi com a màxim
Comparteix
L'Institut Metropolità del Taxi suggereix mesures per intentar aturar el contagi del coronavirus
L’Institut Metropolità del Taxi recomana que els conductors es reparteixin els dies a treballar
Notícia: L’Institut Metropolità del Taxi recomana que els conductors es reparteixin els dies a treballar
Comparteix
Aquesta recomanació va en consonància amb l'estat d'alarma per tal d'afrontar la situació d'emergència sanitària
Taxi gratis i menús d’alta cuina: esclat de solidaritat amb els sanitaris
Notícia: Taxi gratis i menús d’alta cuina: esclat de solidaritat amb els sanitaris
Comparteix
La cuinera Ada Parellada anuncia menús especials i els hi porta a l'hospital | Vuit taxistes els ofereixen servei de transport gratuït

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa