Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Institut Metropolità del Taxi recomana que els conductors es reparteixin els dies a treballar
  • CA

L’Institut Metropolità del Taxi ha recomanat avui que els conductors es reparteixin els dies per treballar segons el número de llicència. D’aquesta manera, per exemple, el dilluns només treballaran aquelles llicències acabades en 3-4-5-6. Aquesta recomanació va en consonància amb l’estat d’alarma per tal d’afrontar la situació d’emergència sanitària i que limita la mobilitat a tot el territori.

Élite Taxi, el principal sindicat de taxistes a Barcelona, ja ha subscrit el comunicat de l’IMT i ha demanat que els taxistes “intenteu respectar aquesta regulació i que prengueu les màximes precaucions en la prestació del servei en matèria de protecció sanitària”.

El comunicat arriba després que Tito Álvarez, portaveu de Élite Taxi, hagi definit l’actualitat com una situació “desconeguda” que requereix el suport de les administracions. En declaracions a l’ACN, ha lamentat que fins ara s’han sentit “abandonats” i que estudiaran emprendre accions de protesta si el govern espanyol no els dona solucions. “Ens esperarem fins dimarts per conèixer les mesures econòmiques de l’Estat i a partir d’aquí decidirem què fem”, ha afegit.

Álvarez ha recordat que el 90% dels taxistes de Barcelona són autònoms i que si no poden treballar el futur que els espera “és molt negre”. “Les factures s’acumulen cada dia que no treballem i si no s’ofereixen ajudes el sector anirà a la ruïna“, ha lamentat.

El portaveu d’Élite Taxi ha explicat que fins ara no han fet una crida a fer serveis socials com en altres ocasions perquè s’esperen a tenir el material sanitari necessari per garantir la salut dels taxistes que els facin. Apunta que han demanat 2.000 mascaretes i diverses caixes de guants, i que un cop les tinguin les distribuiran per poder portar, per exemple, persones malaltes als hospitals.

Més notícies
Un professional de l’aeroport del Prat dona positiu en coronavirus
Notícia: Un professional de l’aeroport del Prat dona positiu en coronavirus
Comparteix
Fa treballs administratius de suport als serveis mèdics i que no està en contacte amb el públic viatger
Taxistes desesperats: “El coronavirus és el pitjor que ens ha passat”
Notícia: Taxistes desesperats: “El coronavirus és el pitjor que ens ha passat”
Comparteix
Sindicats i empresaris reclamen l'ajut de les administracions per fer front a l'efecte del coronavirus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa