Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Front comú de famílies i escoles per pacificar el carrer Entença
  • CA

L’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, les associacions de famílies de les escoles públiques Entença i Xirinacs, l’AMPA de l’escola Joan Miró, la llar d’infants Àgora, entre altres, han fer un front comú per exigir la pacificació del carrer d’Entença. Han presentat conjuntament una iniciativa als pressupostos participatius i al pla d’acció del districte amb l’objectiu principal de reduir un carril del carrer Entença, mantenint un carril bus i dos de circulació.

Les entitats plantegen una intervenció mixta amb l’ampliació de l’espai de la vorera i l’establiment d’un carril bici per tal de reduir la contaminació acústica i ambiental i disminuir l’accidentalitat. També volen crear més espais de trobada per a què l’entorn escolar sigui més segur i es pugui garantir la distància requerida entre persones davant l’actual crisi del Covid-19.

Cap de les mesures de l’Ajuntament pel trànsit al barri ni el programa municipal Protegim les Escoles anunciat el passat gener s’han aplicat al carrer Entença. Per aquest motiu, les diferents entitats i escoles anuncien mobilitzacions i accions de sensibilització al començament del curs escolar. Així mateix, reivindiquen reduir el pas de vehicles en l’inici del curs 2020/21 i recorden que més de 1.000 infants fan servir aquesta via de l’Eixample per accedir a diferents escoles i llars d’infants, que suporten uns alts índex de contaminació acústica i de l’aire.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa