Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona llança un pla per crear una plaça davant de cada escola
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona vol fer més visibles les escoles i protegir-les de la contaminació, el soroll i els accidents de trànsit. L’alcaldessa Ada Colau ha anunciat aquest dilluns un pla per crear una plaça davant de tots i cadascun dels centre educatius de la ciutat, a través de la supressió de carrils i places d’aparcament i la reducció de la velocitat a 20 kilòmetres per hora. A més, el paviment es pintarà de color taronja i lluirà un nou logotip a l’entrada de l’àmbit escolar per cridar l’atenció dels conductors.

Acompanyada de mig govern i alts càrrecs d’urbanisme i Guàrdia Urbana, ha promès que aquest mandat 2019-2023 s’intervindrà en 200 col·legis que cobreixen l’etapa escolar 0-12 anys. L’escola Grèvol del Poblenou, on va morir atropellat un nen petit a l’octubre, estrena la mesura amb una zona d’estada davant la porta d’accés principal. El primer semestre el consistori preveu actuar en 6 escoles més i el segon semestre 7, per continuar amb 30 l’any 2021. Dels 200 d’aquest mandat, 120 tenen pressupost específic –10 milions d’euros– i la resta s’inclouran a altres programes amb pressupost propi, com les superilles i els plans de barri.

Ada Colau i diversos regidors davant l'escola Grèvol / MMP

Ada Colau i diversos regidors davant l’escola Grèvol / MMP

“És un canvi de mirada, la seguretat 100% no existeix però podem fer molt més”, defensa Colau, que vol que sigui un dels plans més “ambiciosos” del mandat. “Les escoles tenen moltes atencions i s’ha treballat molt de cara endins però fins ara no s’ha donat prou importància als entorns: cal protegir les escoles per poder protegir als nostres nens i nenes”, ha argumentat. “A molta distància pots identificar un aparcament amb la P de parking, però ningú té ni idea que s’apropa a una escola”, ha comparat. 

Espai davant d'una escola per reduir el trànsit i augmentar la seguretat / MMP

Espai davant d’una escola per reduir el trànsit i augmentar la seguretat / MMP

La tinenta d’alcaldia d’urbanisme, Janet Sanz, ha detallat que s’instal·laran “radars informatius” –que no multen però indiquen a quina velocitat s’està circulant–, mobiliari urbà, pintura al paviment i baranes. La superfície mínima sobre la que intervindrà el pla serà una circumferència de 10 metres de diàmetre al voltant de l’entrada de l’escola. Els criteris per escollir els centres prioritaris seran el nombre d’alumnat, la proactivitat de la comunitat educativa i els índex de contaminació i accidentalitat de trànsit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa