Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC demana investigar l'”error” de TMB que ha tret 25 milions al personal
  • CA

Esquerra Republicana preveu demanar explicacions per aclarir per què Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha deixat de pagar 25,6 milions d’euros a uns 4.200 treballadors de la plantilla dels autobusos de Barcelona els últims 18 anys. Com va avançar el TOT Barcelona aquesta setmana, l’empresa depenenent de l’Ajuntament de Barcelona ha transferit menys sou del que pertocava al personal de la flota de busos i ho atribueix a un “error”.

La companyia ho associa a un “error en el càlcul” d’un complement, el de lloc de treball, que “fins ara ningú havia detectat”, s’escuda la firma pública. La secció sindical de la CGT es va adonar el novembre, mentre revisava documentació per negociar la pròrroga del conveni laboral, i va alertar del perjudici econòmic a l’empresa.

ERC ha retret a les xarxes socials els “18 anys d’errors” a la companyia. El partit ha afegit que l’equivocació reconeguda per TMB “sempre” ha sigut “a favor de l’empresa”. “Demanem responsabilitats i que s’investigui i es prenguin mesures amb la màxima rapidesa i rigor”, han instat els republicans en el mateix missatge.

Fonts d’ERC han precisat al TOT Barcelona que la formació pensa demanar “explicacions al proper consell d’administració” de TMB. L’òrgan rector està pendent de convocar-se, però el partit espera que la sessió es programi cap a finals de gener o primers de febrer.

TMB va reconèixer que la fórmula per fixar el plus no s’estava aplicant bé i s’ha compromès amb el comitè d’empresa dels autobusos a rescabalar els afectats durant el primer trimestre de 2022. La compensació, però, es limitarà només a quanties no pagades durant l’última any. La companyia explica que la llei no permet remuntar-se en les quantitats impagades més enllà d’un any després de presentar-se la reclamació.

Segons CGT, cada empleat rebrà un ingrés de 567,91 i 673,35 euros entre gener i març. Per la seva banda, el sindicat majoritari dins del comitè d’empresa, la UGT, s’ha expressat disconforme amb el fet que no es vagin a sufragar més que els endarreriments de 12 mesos. UGT ha presentat una denúncia al Tribunal Laboral de Catalunya i proposa que s’indemnitzi a la plantilla pel deute dels dos últims anys com a mínim.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un autobús de la línia H6 / Wikimedia
Demanen la dimissió de Bonet com a presidenta de TMB pel conflicte del bus
Notícia: Demanen la dimissió de Bonet com a presidenta de TMB pel conflicte del bus
Comparteix
La CGT condemna el "linxament públic" contra un conductor de bus i el president del comitè d'empresa, de la UGT, proposa demandar la mare
Un bus articulat d'una línia de TMB a Barcelona al seu pas per la Diagonal / ACN
TMB exculpa el conductor de bus acusat de no obrir portes a unes noies
Notícia: TMB exculpa el conductor de bus acusat de no obrir portes a unes noies
Comparteix
El cas de dues joves presumptament 'atrapades' en un H16 al Besòs ha generat una gran alarma social

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa