Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
En aquesta zona de Barcelona ja no podràs aparcar gratis
  • CA

Tots els aparcaments del districte d’Horta-Guinardó estaran regulats a partir de l’agost. És la data en què es completarà el desplegament de l’àrea verda amb la seva arribada al barri d’Horta, que tindrà la zona 33 des de l’1 d’agost.

Els carrers on hi haurà zona verda a Horta

Així doncs, l’estacionament deixa de ser lliure en els límits que formen la rambla del Carmel, avinguda de l’Estatut de Catalunya, passeig de la Vall d’Hebron, carrer de Mont-ral, passeig de Fabra i Puig, carrer de Petrarca i el carrer del Llobregós,. En total, seran 1.520 places verdes amb prioritat d’aparcament per als residents a la zona. També està previst crear 1.545 places d’àrea de motos, 110 d’àrea DUM (per a càrrega i descàrrega de mercaderies) i 95 places d’àrea blava.

Com passa a tota l’àrea verda de la ciutat, els no residents podran estacionar-hi un màxim de dues hores dins de l’horari de regulació indicat i amb la tarifa corresponent segons l’etiqueta mediambiental del vehicle. Preus que van entre els 4 euros l’hora i la gratuïtat per a vehicles ECO.

Durant el juliol no es podrà aparcar

Però abans que l’àrea verda entri en servei a Horta caldrà fer algunes actuacions d’adequació. Així, entre els dies 5 i 29 de juliol es pintaran les places d’estacionament i s’instal·laran els parquímetres i els senyals verticals. Durant aquests 24 dies no es podrà aparcar.

Amb aquesta nova àrea verda es completa la implantació de l’estacionament regulat a tot el districte d’Horta-Guinardó, que implica 11 barris, el darrer dels quals va ser la Font d’en Fargues.

Per als no residents, la forma més ràpida de pagar l’estacionament és amb l’aplicació mòbil gratuïta SMOU ja que permet pagar l’estacionament regulat de forma digital i obtenir un tiquet digital. És a dir, no és necessari anar al parquímetre ni tornar per deixar el tiquet al parabrisa del vehicle. A més, només es paga pels minuts reals d’estacionament.

L’àrea verda està destinada a garantir als veïns de cada zona que puguin estacionar el seu vehicle. Actualment hi ha més de quaranta mil places verdes a tota la ciutat.

Més notícies
El plànol de la futura zona verda del barri de la Prosperitat / Ajuntament de Barcelona
La Prosperitat tindrà àrea verda d’estacionament a partir del març
Notícia: La Prosperitat tindrà àrea verda d’estacionament a partir del març
Comparteix
Es crearan 750 places d'aparcament regulat on els vehicles dels no residents podran estar-s'hi dues hores com a màxim
Un vehicle aparcat a la zona verda, en una imatge d'arxiu / ACN (Pérez J.)
Horta-Guinardó amplia l’àrea verda per a veïns
Notícia: Horta-Guinardó amplia l’àrea verda per a veïns
Comparteix
El districte guanya més de 800 places reservades a residents
Detall d'un parquímetre de zona blava ACN
Com saber en temps real on pots aparcar a Barcelona
Notícia: Com saber en temps real on pots aparcar a Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona impulsa una aplicació per consultar en temps real la disponibilitat de places

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa