Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Prosperitat tindrà àrea verda d’estacionament a partir del març
  • CA

La Prosperitat disposarà d’àrea verda d’estacionament a partir del 21 de març. Les obres per crear les places d’aparcament regulat de vehicles han començat aquesta setmana, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, que destaca que el barri es convertirà en el segon de Nou Barris després del de Vilapicina i la Torre Llobeta a dotar-se d’aquest sistema d’estacionament que prioritza els vehicles dels residents.

L’Ajuntament pintarà 750 places d’àrea verda en la quadrícula de carrers que tracen la Via Júlia, la Via Favència, l’avinguda Meridiana i el passeig de Valldaura. Els vehicles dels conductors que no resideixin a la zona ” només podran estacionar un màxim de dues hores dins de l’horari de regulació” i “amb la tarifa d’àrea Verda que correspongui a l’etiqueta mediambiental del vehicle”. A més, es crearan 495 noves places d’àrea Motos i 140 noves places d’àrea de distribució urbana de mercaderies.

Els habitats dels carrers de la Prosperitat on s’estengui les places de color verd i que siguin titulars d’un vehicle registrat poden estacionar a la nova àrea -anomenada Zona 32- “amb la tarifa de resident que correspongui a l’etiqueta mediambiental del seu vehicle”, assenyala l’Ajuntament. Els conductors empadronats dins de l’àrea verda i que siguin propietaris d’un vehicle domiciliat a Barcelona no cal que facin cap gestió i rebran informació a casa del nou mètode regulat d’aparcament. Els nous residents sí que han de sol·licitar el seu dret d’estacionament de resident “a l’Oficina Virtual de l’Ajuntament de Barcelona, trucant al 010 o, mitjançant la sol·licitud de cita prèvia, als Punts d’Atenció Ciutadana B:SM”, precisa el consistori.

L’Ajuntament recomana que els conductors emprin l’aplicació mòbil gratuïta ONaparcar residents per descarregar-se els tiquets d’estacionament a la calçada com a resident. “Amb aquesta aplicació es poden obtenir tiquets des d’un dia i, com a màxim, fins a final d’any”, informa el consistori. En el cas dels no residents, s’aconsella utilitzar l’aplicació mòbil SMOU per obtenir els comprovants.  

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a febrer 10, 2022 | 01:24
    Manel febrer 10, 2022 | 01:24
    Fàstic de BCn......ojala hi posin silicona.cada dia...
  2. Icona del comentari de: Ciudadano de Prosperitat a març 07, 2022 | 20:25
    Ciudadano de Prosperitat març 07, 2022 | 20:25
    BCN, ni los residentes se salvan de pagar, Sra.Colau, te esperamos las siguientes elecciones.
    • Icona del comentari de: Dani a març 19, 2022 | 10:08
      Dani març 19, 2022 | 10:08
      El barri no guanya res amb aquesta mesura, si l'ajuntament amb les multes i les grues. El carrer no te propietaris es de tots.
  3. Icona del comentari de: Dani a març 19, 2022 | 10:07
    Dani març 19, 2022 | 10:07
    El barri no guanya res amb aquesta mesura, si l'ajuntament amb les multes i les grues. El carrer no te propietaris es de tots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa