Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com saber en temps real on pots aparcar a Barcelona
  • CA

Trobar lloc per aparcar a Barcelona pot convertir-se moltes vegades en una verdadera odissea. Amb l’objectiu de facilitar aquesta recerca d’aparcament, l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat en col·laboració amb el Gremi de Garatges una nova aplicació de mobilitat personal que permetrà consultar en temps real la disponibilitat de places dels aparcaments a la capital catalana.

La intenció d’aquesta plataforma és poder posar a l’abast dels usuaris de vehicles privats la ubicació de més de 45.000 llocs d’estacionament, així com la informació de 150 garatges de diferents operadors de la ciutat a través del telèfon mòbil. En aquest sentit, inicialment es podrà consultar la disponibilitat de gairebé el 75% de places disponibles a l’aplicació SMOU, una xifra que anirà creixent progressivament, segons les previsions del gremi.

Els impulsors consideren que el nou aplicatiu servirà per “simplificar i facilitar” la planificació de les rutes, un fet que també hauria de permetre reduir el temps de cerca d’estacionament i que preveu tenir un efecte directe sobre el volum de trànsit rodat, l’ocupació d’espai públic i la contaminació a la ciutat.

Funcionament

Els usuaris que accedeixin a la plataforma podran veure sobre el mapa de Barcelona la ubicació de cada un dels 150 aparcaments dels quals s’ofereix la informació per conèixer les opcions d’estacionament fora de la via pública que hi ha a la ciutat. L’aplicació permetrà d’aquesta manera accedir a la fitxa detallada de cada aparcament, on s’especifica l’adreça on es troben els accessos, els horaris, la tipologia de vehicles admesos, les places disponibles, els diferents preus per hora, la relació dels serveis que s’ofereix a l’aparcament i la informació relativa al gàlib i amplada màxima d’accés.

Pel que fa a la disponibilitat de places lliures, la informació s’expressarà per mitjà d’un indicador semafòric, de manera que el color verd indicarà alta disponibilitat de places lliures a l’aparcament seleccionat en temps real i el vermell una baixa disponibilitat de places lliures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa