Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els vigilants del Prat presenten dues denúncies per vulneració del seu dret a vaga
  • CA

Els vigilants de seguretat que supervisen els controls de seguretat de l’aeroport del Prat, en vaga des de dijous passat, han presentat aquest dimarts dues denúncies perquè consideren que s’estan vulnerant els seu dret a vaga. La primera denúncia l’han entregat a Inspecció de Treball, on han denunciat que Trablisa –empresa concessionària del servei– està traslladant personal d’altres aeroports cap a Barcelona per minimitzar els efectes de la vaga. També han reclamat que la companyia els entregui informació sobre el seguiment de l’aturada, que es revisin els descansos del personal i la “pressió” que estaria exercint la Guàrdia Civil.

En paral•lel, el comitè de vaga ha entregat una denúncia al jutjat del Prat de Llobregat per demanar les imatges de les càmeres de videovigilància. “Necessitem demostrar que la gent no s’inventa res”, han afirmat.

La representant del comitè de vaga i presidenta del comitè de centre, Genoveva Sierra, ha detallat que la denúncia presentada a Inspecció de Treball és, a efectes tècnics, una ampliació de la que ja van entregar a finals de la setmana passada davant el mateix organisme. El comitè ha criticat que ahir dInspecció no acceptés la documentació a través del servei de guàrdia i els derivés a la via ordinària, on han acudit avui. Segons Sierra, el procediment “és molt més llarg” i la majoria de casos ordinaris es resolen en un termini mínim de 10 mesos.

Entre els principals motius de la denúncia d’aquest dimarts, hi ha el desplaçament de treballadors que, segons asseguren, Trablisa trasllada des d’altres aeroports cap al Prat. Sierra ha dit que l’empresa ha reclamat empleats de Palma i Madrid, a qui ha ofert pagar el desplaçament, els àpats, l’estada i també un sou que suposa “el doble” que el dels treballadors del Prat.

El comitè ha assegurat que té missatges on es constata aquesta informació, i ha lamentat que aquest personal forani va al Prat a treballar en unes condicions que, precisament, són les que reclamen els treballadors que fan vaga. “És una humiliació total”, ha afirmat Sierra.

Al mateix temps, a Inspecció de Treball també han traslladat les queixes sobre l’accés a la informació dels torns dels treballadors i del seguiment de la vaga. El comitè ha denunciat que la companyia no els entrega les dades diàries sobre quins empleats treballen cada dia des que va començar l’aturada dijous passat. “Això és una cosa vital, i no ens donen la informació”, ha criticat Genoveva Sierra, tot lamentant que la manca de dades els impedeix saber quin és el desenvolupament real de la vaga.

Per últim, Sierra ha destacat que la denúncia a Inspecció de Treball reclama l’actuació de l’administració en matèria de salut laboral. La representant del comitè s’ha referit, per exemple, a la supervisió dels torns de descans dels treballadors. Segons Sierra, hi ha dones que han estat soles durant cinc hores seguides en un filtre de seguretat, sense la possibilitat de descansar uns minuts. També en matèria de salut laboral, volen que s’investigui la “pressió” que estaria exercint la Guàrdia Civil per controlar la feina dels treballadors.

Accés a les imatges de videovigilància

“Tot el que denunciem són situacions que ens fan arribar els companys, bé sigui amb una trucada o amb un informe, però no és fàcil que ens ho traslladin perquè tenen por de represàlies”, ha assegurat Sierra. Per demostrar la veracitat d’aquestes situacions, el comitè ha presentat una denúncia als jutjats de Prat de Llobregat amb la qual, bàsicament, reclamen accedir a les imatges de les càmeres de videovigilància.

Els representants dels treballadors recorden que l’enregistrament d’aquestes imatges forma part d’un circuit tancat que s’autodestrueix cíclicament, i volen que el jutge ordeni conservar-les i consultar-les. D’aquesta manera, confien que “es podrà demostrar què viu la gent quan està treballant, i es veurà que ningú s’inventa res”.

A l’espera de l’evolució que tinguin les denúncies, Sierra ha garantit que els treballadors mantindran la vaga indefinida “fins que algú faci un moviment”, en referència a Aena, Trablisa i els responsables polítics de la Generalitat i l’estat espanyol. “Tothom està tirant pilotes fora, però Aena és una empresa pública i la solució és cosa de tots, no ens enganyem”, ha conclòs la representant del comitè de vaga.

Més notícies
“Serveis mínims de merda” i “visca la vaga”: pintada a la seu de Trablisa
Notícia: “Serveis mínims de merda” i “visca la vaga”: pintada a la seu de Trablisa
Comparteix
L'empresa dels vigilants de seguretat del Prat ho denuncia als Mossos d'Esquadra
Els vigilants del Prat denunciaran Trablisa a Treball per vulneració del dret de vaga
Notícia: Els vigilants del Prat denunciaran Trablisa a Treball per vulneració del dret de vaga
Comparteix
L'empresa nega haver obligat set vaguistes a treballar i assegura que l'únic que ha fet és notificar-los quins serveis mínims hauran de fer els pròxims dies
Trablisa assegura que s’han obert tots els filtres de l’aeroport per mitigar les cues
Notícia: Trablisa assegura que s’han obert tots els filtres de l’aeroport per mitigar les cues
Comparteix
L'empresa assegura que a la T1 la mitjana d'espera per passar els controls ha sigut d'uns 17 minuts entre les 9 hores i les 11 hores
Una quinzena de treballadors d'Ibèria concentrats a l'aeroport del Prat, aquest juliol / ACN
Nova vaga a l’aeroport de Barcelona-El Prat: ara del personal de terra d’Iberia
Notícia: Nova vaga a l’aeroport de Barcelona-El Prat: ara del personal de terra d’Iberia
Comparteix
El comitè d'empresa, que lidera la UGT, reprèn la mobilització amb 4 jornades d'aturada aquest final d'agost
La cancel·lació d’un vol a Egipte deixa 200 passatgers al Prat després de deu hores d’espera
Notícia: La cancel·lació d’un vol a Egipte deixa 200 passatgers al Prat després de deu hores d’espera
Comparteix
Denuncien falta d'informació per part de l'aerolínia que els havia de portar de vacances
El representant dels vigilants del Prat: “Si no perjudiquem ningú no hi ha solució”
Notícia: El representant dels vigilants del Prat: “Si no perjudiquem ningú no hi ha solució”
Comparteix
Juan Carlos Giménez lamenta que ningú els ha contactat perquè la vaga no està perjudicant els passatgers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa