Els taxistes amenacen l’Autoritat Catalana de la Competència

La conselleria de Territori donarà avui una resposta a les exigències del sector sobre el decret que es prepara per regular les VTC

Els taxistes de Barcelona apugen el to encara més i ara amenacen l’Autoritat Catalana de la Competència (Acco), que ahir va anunciar que impugnarà el decret de la Generalitat si recull les exigències del sector per dificultar el negoci de les companyies de llicències VTC, com Uber i Cabify.  

Segons ha explicat al TOT Barcelona Alberto Álvarez, portaveu del sindicat Élite Taxi, “els juristes del sindicat estudiaran seriosament la fórmula per emprendre accions legals contra l’Acco”. “No dubtem que aquest organisme està totalment sota sospita”, adverteix.

La tesi d’Élite Taxo és que l’Acco “obeeix a les pressions i amiguismes de Uber i Cabify per sobre de les legislacions. És un cas idèntic al de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) [l’homòloga de l’Acco a l’Estat]”.

“Els pròxims atacs al sector del taxi, arribaran des de l’Acco, que intentarà carregar-se qualsevol avenç per diferenciar els dos sectors, i el reglament metropolità serà el primer intent. L’Acco ja ha fet altres moviments de suport a Uber, però sobretot ha intentat pressionar les administracions, perquè creïn una legislació única per a Taxis i VTC’S”, assegura Álvarez.

Pendents de la resposta de Territori i l’amenaça de col·lapsar el MWC

Mentrestant, els taxistes tindran avui una resposta del departament de Territori sobre la viabilitat de les exigències del sector per al decret que ha de regular els cotxes amb llicències VTC. Les dues demandes principals és que s’obligui als clients d’Uber i Cabify a demanar els serveis 24 hores abans i que els conductors hagin de tornar a la base entre servei i servei, en lloc de recórrer els carrers de Barcelona a l’espera de clients: les dues demandes contra les quals va advertir ahir l’Acco.

Si la Generalitat no recull les seves exigències, els taxistes tenen previst fer una assemblea per decidir si tiren endavant la seva amenaça de fer vaga i fins i tot de bloquejar el MWC tallant carreteres i accessos al recinte firal amb concentracions de taxis.

Més informació

Nou comentari