Els taxistes donen marge fins divendres perquè la Generalitat estudiï les seves exigències

Amenacen amb una vaga indefinida i amb boicotejar el Mobile World Congress, que se celebra al febrer

La Generalitat ha assegurat als taxistes que les exigències sobre la regulació de les VTC s’inclouran a la llei, segons informa el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez. “Ens han dit que ho faran”, assegura. El que la Generalitat ha d’estudiar, afegeix Álvarez, és la forma jurídica amb què s’inclouran l’obligació de demanar els Uber i Cabify amb 12 hores d’antelació i el retorn a la base obligat entre serveis. Segons el portaveu d’Élite Taxi, en la reunió en departament de Territori ha dit als taxistes que abans de divendres els comunicarà la forma jurídica amb què es farà.

La trobada s’ha celebrat a les 18:15 i ha durat una hora i mitja. Hi han participat les organitzacions Élite Taxi, Associació Empresarial del Taxi, el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) i l’Agrupació de Taxi Companys (ATC), i també ha estat present l’advocat del col·lectiu Elpidio José Silva,  que prepara una demanda en què exigirà 1.415 milions d’euros a les empreses de Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) per danys i perjudicis i competència deslleial.

Els taxistes han amenaçat aquest matí amb bloquejar les carreteres per boicotejar el Mobile World Congress de finals de febrer si la Generalitat no assumeix les peticions del sector. Això ha anunciat el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, que ha recordat que les associacions de taxistes reclamaran a la Generalitat asseguri per llei que les VTC hagin de tornar a la base entre serveis i que els Uber o Cabify s’hagin de demanar amb 12 hores d’antelació.

A la reunió amb Territori se sumarà una altra amb l’AMB, que se celebrarà dimecres i on els taxistes exposaran les seves peticions als serveis jurídics de l’AMB.

Més informació

Comentaris

  Enric Detú 07/01/2019 4:30 pm
  Un motiu més per seguir agafant Cabify i Uber. L'altre és que el servei és infinitament millor.
  fotli 07/01/2019 5:19 pm
  Anuncio el meu boicot als taxis de Barcelona, no en pensoa agafar mai mes cap. Fins als nassos de la seva prepotencia.
  josep 07/01/2019 7:42 pm
  taxistes = màfia
  josep maria 07/01/2019 10:06 pm
  Barra lliure a la Brimo i grues dojo amb els dipòsits a la línea de la Concepción
  Carles 08/01/2019 8:57 am
  Doncs ténen les de perdre, i la competencia (els de les aplicacions) molt a guanyar
  JordiP 08/01/2019 9:58 am
  Ja tornem a ser-hi. La màfia del taxi ataca de nou. Cada cop que s'intenta alguna tímida apertura al "closed shop" taxista de Barcelona brillen les navajas cabriteres. Amenaça rere amenaça, el sector del taxi continua enfonçant-se en la sombra del monopoli i la quasi-violència. Ara es tracta de intimidar amb la guerra al Mobile, el congrés que més fama i diners aporta a la ciutat. Ep! Que aquests egoístes no pensen que "la ciutat" som la gent, i que dificultar el Mobile representa robar
  Taxis never again 08/01/2019 12:04 pm
  Una de les enfermetats a erradicar de la ciutat, els taxistes. Van com bojos, paren de cop i encara se t'encaren si els hi dius alguna cosa. Han viscut com a reis durant masses anys, facturant verdaderes bestieses per la feina que fan (3.000 i 4.000 euros mensuals), venent per 150.000 euros o més una llicència que els hi va costar poc més de 100 euros (especulació màxima), i a sobre es creuen els reis de l'asfalt. Ah, i parlo amb coneixement de causa. Ho sento, el vostre temps ha passat.
  Sisco 08/01/2019 6:29 pm
  Al final us carragareu el Mobile, i us perjudicareu vosaltres mateixos per el vostre futur.

Nou comentari