Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els cotxes antics prenen el centre de Barcelona contra la Zona de Baixes Emissions de Colau
  • CA

Al voltant de 600 de cotxes, motos i furgonetes s’han volgut fer sentir -i veure- aquest matí a Barcelona. Són els vehicles que quedaran relegats a un segon pla quan, a partir del gener, entri en vigor la Zona de Baixes Emissions (ZBE) amb la voluntat de reduir la contaminació a la ciutat. Amb una marxa lenta, els vehicles s’han desplaçat des de la plaça Espanya fins al passeig de Gràcia, per la Gran Via de les Corts Catalanes. El color i la varietat de la protesta era singular. S’han vist models de l’icònic Seat 600, del Dos Cavalls (Citroën 2CV) i descapotables d’època. Això ha provocat escenes de bloqueig als carrers del voltant de la mobilització i diverses queixes. 

La principal protesta, però, és la dels conductors de vehicles especialment contaminants, ja que asseguren que se’ls ha discriminat. La Plataforma d’Afectats per Restriccions Circulatòrie critica que la mesura que es posarà en marxa a partir de l’1 de gener del 2020 “és classista i discrimina”. A més, “la solució no passa per destruir el parc automobilístic i comprar cotxes nous. Això no és ecologisme, és consumisme”, sentencien des de l’entitat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Per tot plegat demanen alternatives, que encara són a temps d’aplicar, al govern d’Ada Colau. 

Segons ha concretat l’ACN, la marxa lenta de vehicles ha sortit de l’avinguda Maria Cristina per finalitzar a l’encreuament entre la Gran Via i el passeig de Gràcia. Els vehicles han col·lapsat una de les artèries principals de la capital catalana en un tram de 700 metres fins al carrer Muntaner, deixant lliures només els dos carrils bus.

Vehicles antics a la Gran Via en protesta per la Zona de Baixes Emissions / S.B.

La mobilització va començar a Facebook arran d’una convocatòria de la Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries i, finalment, ha fet la primera de les seves iniciatives, tot i que no en descarten de noves. El col·lectiu assegura que no tots els vehicles contaminen més per ser antics i reclama revisions personalitzades per registrar les emissions de cada turisme, camió o motocicleta. “S’està atacant un col·lectiu vulnerable i no combatent la problemàtica real”, conclouen.

Alguns veïns, crítics amb l’acció de la plataforma, han lamentat que hi hagués una alta concentració de cotxes al centre de Barcelona just l’endemà d’una protesta que va reunir 20.000 persones per l’emergència climàtica

 

Més notícies
Elsa Artadi presentant les iniciatives del grup municipal i el posicionament sobre la ZBE / JxCat
Artadi demana a Colau ajudes per als afectats més vulnerables de la Zona de Baixes Emissions
Notícia: Artadi demana a Colau ajudes per als afectats més vulnerables de la Zona de Baixes Emissions
Comparteix
Pressionarà el govern municipal amb 13 proposicions, precs i preguntes en la primera tanda de comissions del mandat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: capitao lampiao a setembre 28, 2019 | 21:10
    capitao lampiao setembre 28, 2019 | 21:10
    A veure si treuen de la circulacio aquesta colla de morts de gana que cada cop costa mes aparcar el Porsche i hi ha mes embussos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa