La marxa contra l’emergència climàtica desborda el centre de Barcelona

20.000 persones, sobretot joves i adolescents, recorren el passeig de Gràcia amb lemes mediambientals

Unes 20.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat pel centre de Barcelona per exigir mesures contundents i immediates contra l’emergència climàtica que viu el planeta. Els concentrats, la majoria adolescents i joves convocats per Fridays for Future i 300 entitats més, s’han trobat als Jardinets de Gràcia i des d’allà han baixat cap a plaça Catalunya. Hi havia tanta gent –una imatge que feia temps que no es veia al passeig de Gràcia–, que la capçalera avançava a pas de tortuga entre crits dels organitzadors per demanar a la gent que es posés als laterals.

Barcelona és una de les moltes ciutats de tot el món que aquest divendres protesten en el marc de la Vaga Mundial pel Clima. Entre crits de “Boti, boti, boti, CO2 qui no boti”, “Què passa? Què passa? Que es contamina massa!” o “Hi ha més plàstic que sentit comú”, la manifestació s’ha desenvolupat en un ambient festiu i acabava a plaça Catalunya amb els parlaments i actuacions musicals. Ha tingut tant èxit que ni els mateixos organitzadors s’ho esperaven.
 

“Justícia climàtica”,  “Perdoneu les molèsties, estem intentant canviar el món”, “Hi ha més plàstic que sentit comú” i “No queremos un medio ambiente, lo queremos entero” són alguns dels lemes que es podien llegir a les pancartes de la marxa. Alguns pancartes són especialment enginyoses, com ara la que portaven unes noies amb el lema “make the Earth great again” [fem la Terra gran una altra vegada], un joc de paraules irònic amb l’eslògan utilitzat per Donald Trump “make America great again”.

Pancarta

Foto: XFC

Aquest matí ja hi hagut les primeres mobilitzacions, que han acabat a la plaça Sant Jaume per reclamar més implicació a les institucions.

[r:1]

Més informació

Comentaris

    2019 27/09/2019 7:30 pm
    quiero ver como dejan de beber en latas de cocacola, dejan de comprar comida prepara i dejan de ir en avion,dejan de ir a negocios food cuanb do van a comprar las cosas a granel . porque han pensado en eso ?en dejar de hacer botellon ?en dejar de utilizar ropa que se hace en la inda con sueldos miserables....veremos si estos negocios van menguando ellos que son los clientes

Nou comentari