Els vigilants de seguretat del Prat anuncien una altra vaga

Van anul·lar l'aturada prevista per al juliol però ara en preparen una altra per al 9 d'agost

El comitè d’empresa de Trablisa, l’empresa actualment concessionària de la vigilància als controls de seguretat de l’aeroport del Prat, convocarà una aturada de 24 hores per al 9 d’agost. Fonts del comitè han avançat que registraran la vaga dilluns, recuperant així l’aturada que volien fer aquest juliol i que al final van anul•lar.

En aquell moment, el comitè reclamava que es complissin tots els punts del laude dictat fa dos anys –quan estaven contractats per Eulen i van fer una primera vaga– especialment en relació al plus de productivitat de 150 euros i als descansos reglamentaris. La convocatòria de vaga, però, no va prosperar perquè Trablisa va assegurar que el sindicat USO havia denunciat el plus a l’Audiència Nacional i això la feia il•legal. Ara el comitè ha constatat que la denúncia no existeix.

Com que no hi ha cap impediment legal per convocar una aturada, apunta el comitè d’empresa, els treballadors seran cridats a la vaga pel proper 9 d’agost per tal d’exigir que es respectin els punts del laude. En paral•lel, el comitè d’empresa ha anunciat que denunciarà Trablisa per haver forçat la desconvocatòria de la protesta del juliol amb arguments falsos.

Més informació

Nou comentari