El primer compta-bicicletes digital de Barcelona, obsolet en 9 anys i mig

Es va instal·lar al passeig Sant Joan el 2011 i ara serà substituït per un equip més modern

El tòtem comptabicicletes del passeig Sant Joan amb plaça Tetuan, el primer de la seva espècie a Barcelona, ha quedat obsolet als 9 anys i mig de vida. L’enginy digital va ser instal·lat el maig de 2011, a les acaballes del mandat de Jordi Hereu. La premsa el va rebre amb una certa ironia, perquè substituïa el primer mètode de recompte iniciat el 2003 de forma totalment manual i un sistema mecànic al paviment que molestava a ciclistes i escombriaires.

El modern comptador digital es va espatllar el passat 23 d’octubre i ara mostra tossudament un 9.999 fixe al seu marcador vermell, indiferent als ciclistes que creuen la cruïlla constantment. Fonts municipals han confirmat al TOT Barcelona que l’element va deixar de funcionar “segurament per obsolescència” i que ja no serà reparat. El consistori està a l’espera de rebre “un nou equip alternatiu de comptatge”, que s’integrarà en el mateix tòtem.

L’aparell obsolet reconeixia quantes bicicletes usaven el carril bici del passeig a través d’un xip incrustat a l’asfalt, sense confondre-les amb vianants ni màquines de neteja. De propina el tòtem també informava de l’hora i la temperatura, si bé amb molta menys precisió.

Més informació

Nou comentari